RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store skader etter tetting av vask


SKADER I GYMSALEN: Tak og gulv ble ødelagt av vannet. – Men undervisningen blir ikke rammet, elevene har utegym, forteller rektor Anne-Karin Sunde.
SKADER I GYMSALEN: Tak og gulv ble ødelagt av vannet. – Men undervisningen blir ikke rammet, elevene har utegym, forteller rektor Anne-Karin Sunde. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Nok en gang har en lekkasje på Nordstrand skole ført til store vannskader. – Vi tror barn står bak, sier rektor Anne-Karin Sunde.

NORDSTRAND: Torsdag morgen halvannen uke siden ble skoleledelsen på Nordstrand skole møtt av synet av at store vannmengder rant nedover den nye delen av skolen. En vask på et guttetoalett var proppet igjen med papir, og krana hadde stått åpen hele natta.

– Noen har vært inne på skolen på kveldstid. Mange foreninger bruker rommene, så det er mulig for alle å gå inn. Vi tror det er barn som står bak. De ser ikke konsekvensene av å tette igjen en vask, sier Anne-Karin Sunde.

LES OGSÅ: - La barna slippe til på kjøkkenet

Løsnet skudd i skolegården

6.000 liter

Vasken sto i fjerde etasje, og vannet rant gjennom tredje etasje der arkivet ligger, og så ned i gymsalen som opptar de neste to etasjene.

– I arkivet ble noe skadet, men de viktigste papirene ble heldigvis ikke ødelagt, forteller Sunde.

Undervisningsbygg, som har ansvaret for skolebyggene i Oslo, har vært på stedet for å vurdere skadene. De anslår at det rant omkring 6.000 liter vann ned gjennom bygget.

– Tak og gulv måtte brytes opp for å tørkes i én til to uker. Dessuten må deler av gulvet i gymsalen byttes ut, opplyser Marit Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg Oslo KF.

Ifølge rektoren kommer skolen til å måtte betale 300.000 kroner i egenandel før forsikringsselskapet dekker resten av utgiftene.

– Det er for tidlig å si hvor mye det vil koste å rett opp i skadene, men vi kan strekke oss til å si at det blir veldig kostbart, sier Thorsen i Undervisningsbygg.

Tredje gang

I november i fjor ble nøyaktig den samme vasken tettet igjen, men lite ble skadet.

I november 2010 måtte ett skolebygg stenge etter vannlekkasje, da hang istapper ut gjennom vinduene. Hva som da var årsaken til vannmengdene, er uklart.

– Jeg er kjempelei meg for at dette nå har skjedd enda en gang. Å tette igjen en vask er rett og slett hærverk. Det er lite sannsynlig at det er en voksen som har gjort dette, så nå har vi sent brev til alle foreldre og bedt de snakke med barna sine, forteller rektoren.

Tilsynsvakter går lange runder kveldstid for å sjekke at alt er i orden før de stenger. Nå må skolen nok en gang skjerpe rutinene.

– Vaktene har allerede mange sjekkpunkter, men nå må de gå enda flere steder før de forlater skolen, sier Sunde som understreker at ingen har skyld for at vannkranen ikke ble oppdaget i tide.

– Nå kan ikke dette skje igjen, for da må vi vurdere å holde skolen lukket om kvelden, sier Sunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere