RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Står på: Tone Tellevik Dahl (A) fortsetter kampen om Storebrandtomten fra bystyresalen.
Foto: Vidar Bakken
Står på: Tone Tellevik Dahl (A) fortsetter kampen om Storebrandtomten fra bystyresalen. Foto: Vidar Bakken

Storebrandtomten kunne vært reddet

Tone Tellevik Dahl (A) er sterkt kritisk til næringsbyråd Øystein Sjøtveits håndtering av Storebrandtomten.

Denne saken ble første gang publisert 1. september 2010.

OSLO RÅDHUS: Under møtet i byutviklingskomiteen 18. august stilte nestleder i komiteen, Tone Tellevik Dahl, spørsmål til Øystein Sjøtveit. Han hadde tatt avgjørelsen at Storebrandtomten ikke skulle eksproprieres til skole/barnehageformål, uten å orientere bystyret på forhånd. Bystyret har tidligere pålagt byrådet å utrede om tomten egnet seg til skole.

Tellevik Dahl viste til et notat hvor byråden hadde begrunnet sin avgjørelse blant annet med at Storebrandtomten ikke figurerer i skolebehovsplanen eller andre styrende dokumenter.

Skal ikke jakte

– Det er ikke vanlig at bystyret navngir tomter, men områder. Bystyret skal ikke jakte på tomter. Da må vi ha større ressurser, sa Tellevik Dahl, som mente at nærstående behov for ungdomsskole i bydelen måtte være retningsgivende for å tilegne seg tomten. Hun ville vite hva byrådet gjorde med saken og om andre tomter var under vurdering.

Sjøtveit viste til at de ulike byrådsavdelingene oppførte sine behov. Storebrandtomten var ikke nevnt fra byrådsavdeling for kultur og utdanning og hadde dermed ikke vært gjenstand for vurdering i byrådet.

– Det var ikke formålstjenlig å kjøpe tomten som beredskapsareal med en pris på 90 til 100 millioner kroner i og med at det ikke var et avklart formål, sa Sjøtveit, som viste til at tomten også ble vurdert som uegnet fordi den var for usentral.

Han viste også til at tomteeier Naturbetong hadde behov for en avklaring etter mange års venting på en avgjørelse. Ha sa videre at det så langt ikke forelå andre tomtealternativer for skole.

– Forskyver ansvaret

Tone Tellevik Dahl var oppgitt etter møtet.

– Jeg merker meg at han forsøker å skyve ansvaret over på skolebyråden. Jeg stiller meg undrende til at tomten ikke er egnet blant annet på grunn av at den er usentral. Det er stikk i strid med bydelens egen vurdering. Bystyret har aldri fått muligheten til å vurdere dette. Byråd Sjøtveit kommer med sin vurdering av egnetheten av tomten først etter at han har bestemt seg for ikke å erverve tomten. Hadde han kommet med sin vurdering i forkant kunne bystyret ha instruert byrådet i at denne tomten egner seg til skole. Da kunne vi også ha sagt noe aktivt om dette i skolebehovsplanen, sier Tellevik Dahl, som ikke har til hensikt å slippe saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere