*Nettavisen* Nyheter.

Storhøi går sin egen vei

Etter 18 år ved Oslo Nye Teater har godliabeboer Dennis Storhøi valgt å fortsette skuespillerkarrieren som frilanser. Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen

Dennis Storhøi har begynt et nytt liv som frilansskuespiller. Nå skal han debutere i malersalen på Nationaltheatret.

GODLIA: I sommer har han blant annet gjort Peer Gynt ved Gålåvatnet og ledet Amanda-showet fra Haugesund. I tillegg debuterte han på operascenen.

– Jeg fikk æren av å debutere som sanger på Den Norske Opera sammen med Alexander Rybak. Der fremførte vi Om jeg var en rik mann fra Spelemann på Taket. Det var en flott opplevelse! For en akustikk, og for et publikum! Det var virkelig et stort kick! forteller han.

Spennende og skummelt

– Dette har vært noen av de første oppgavene i mitt nye liv som frilansskuespiller. Etter 18 år på Oslo Nye Teater, har jeg valgt å gå min egen vei. Det er selvfølgelig nytt, spennende og skummelt. Spesielt i en tid hvor det er finanskrise og folk mister jobber, så sier jeg opp en fast og trygg stilling, men jeg følte for noe nytt og uprøvd etter alle disse årene ved institusjonsteater, forklarer han.

– Men jeg vil alltid ha Oslo Nye Teater i mitt hjerte. Et flott teater med flotte mennesker som alle vil lage godt teater for vårt trofaste publikum. Håper jeg kommer tilbake som gjest med tid og stunder, legger han til.

Rystende historie

4. september er det premiere på «Drapene i Alast» på Nationaltheatret under Samtidsfestivalen. Der spiller han sammen med Ane Dahl-Torp og Axel Hennie.

– Det er en sann historie om to foreldre i Belgia som drepte sine to barn på et hotellrom. En rystende historie, som sikkert kommer til å skape debatt og ulike følelser, men som går i dybden på sinnet hos to mennesker som kunne gjøre en slik ugjerning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.