RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormende Slemdal-glede


Det er ingen grunn til å holde noe tilbake når elevene får vite at de er best i alt. Foto: Vidar Bakken
Det er ingen grunn til å holde noe tilbake når elevene får vite at de er best i alt. Foto: Vidar Bakken
5.-klassingene på Slemdal skole har god grunn til å glede seg. De har fått vite at de er byens beste elever.

SLEMDAL: Da tallene for regning kom på bordet var det ingen tvil, Slemdal skole er beste skole i Oslo i alle kategorier på de nasjonale prøvene. Resultatene er bedre enn i fjor, uten at det gjorde noe med plasseringen. Slemdal skole var også beste osloskole i 2008.

Onsdag var det feiring på skolen med is til barna og marsipankake på lærerværelset.

Systematisk på alle nivåer

Ullern Avis Akersposten møtte en fornøyd ledergruppe på skolen, da resultatene var klare. Rektor Gro Sommerfelt Karlsen, assisterende rektor Nils-Tore Sagen Mosvold og undervisningsinspektør Håkon Brekkhus vet at målrettet hardt arbeid ligger bak resultatene.

– Vi har lærere som er faglige dyktige og vi har mange lærere med lang erfaring. Vi har en skole som legger til rette for god struktur og trygge omgivelser gjennom tydelig klasseledelse. På alle nivåer jobbes det systematisk og resultater blir analysert gjennom hele året. På bakgrunn av dette kan sette inn nødvendige tiltak, sier Sommerfelt Karlsen.

Samarbeid lærere

– Vi har blant annet sett av resultatene i medarbeiderundersøkelsen at vi har høy score på samarbeid mellom lærerne. Vi har gjort endringer med hensyn til organisering av personalet ved å sette sammen nye team der lærerne utnytter hverandres kompetanse, samtidig som vi utnytter lærernes spisskompetanse, sier Sagen Mosvold.

Skole-hjemsamarbeid

– Vi har i likhet med andre skoler i Oslo vest flinke, flotte og veloppdragne elever fra "møblerte" hjem. Et godt skole-hjemsamarbeid og foreldre som følge godt opp barna sine. Men, det er også utfordringer for elever i Oslo vest – ofte skjermede utfordringer. Da blir vår oppgave å nå frem til de elevene som har problemer gjennom dialog, sier rektor.

– Vi ser at vi har en positiv utvikling i det vi gjør, sier Brekkhus.

Kan utdanningsetaten og andre skoler dra nytte av Slemdal skoles erfaringer?

– Faglig dyktige lærere mange med lang erfaring, systematisk arbeid, resultatanalyse og resultatoppfølging gir trygge rammer og et godt grunnlag for læring. Som ConnectOslo-skole legger vi vekt på tydelig ledelse på alle nivåer. Det er med på å skape ro og orden og at fokus på læring kommer i første rekke. Gode rutiner blir innarbeidet fra første dag i første klasse, og resultatene på nasjonale prøver 5. trinn viser hva elevene har lært i løpet av de fire første årene. Det er derfor resultater som mange lærere og ansatte har lagt et godt grunnlag for, sier Sommerfelt Karlsen.

 

SkjeriOslo kårer Byens beste i Oslo:
Byens beste kjøpesenter, sushi, kaffebar og pizza. Se full oversikt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere