RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storslagen åpning - fredag 18.mars

Lokale og nasjonale kjendiser sprudlet om kapp med champagnen onsdag kveld. Ekebergrestauranten har endelig funnet tilbake til sitt gamle jeg.

Åpningen av distriktets for tiden mest omtalte bygning kunne neppe blitt bedre.

Lang kø

Seniorene i distriktet husker nok køene som en gang snodde seg oppover mot den populære restauranten på fine solskinnsdager. Onsdag kveld stod folket igjen på rekke for å kunne entre det vakre lokalet. Opplyst av et utall farger kunne bygget nesten minne om et eventyrslott i vintermørket.
At garderoben var plassert i telt utendørs så ikke ut til å plage gjestene, for bemanningen ved restauranten var mer enn villige til å skjerme vakre kjoler og nypressede dresser mot snødrevet med paraplyer. Våre egne lokalhistorikere Gunnar Pedersen og Dag Jarnøy, leder av Bekkelagshøgda lokalhistoriske forening, var mildt sagt henrykt.
Gratulerer med dagen, Gunnar, sa en rørt Jarnøy. De to har i mange år vært engasjert i restaurantens skjebne.

Kjendisparty

Også kjendisfaktoren må kunne betegnes som høy.
Ellen Horn, som om få uker tar over som sjef for Riksteateret, ble ledsaget av professor Thomas Thiis Evensen opp den røde løperen.
Dette er virkelig en stor dag. Ekebergrestauranten vil bety mye for Oslo, mente Horn, og fikk støtte av Thiis Evensen.
Med tanke på hvilken forfatning bygget har vært i, er dette rett og slett fabelaktig, mente han. En munter Per Ståle Lønning så også ut til å glede seg.
Dette er stort for en arbeidsledig, spøkte den profilerte programlederen. Andre navn fra kjendisverden var blant andre Celina Middelfart, Fredrik Skavlan, Magne Furuholmen, Unni Wilhelmsen, Fredrik Hauge med flere.

Gull til Ringnes

Den gladeste av dem alle var imidlertid eieren selv. Christian Ringnes var et eneste stort smil da han entret scenen sammen med sin kone Denise på slaget klokken 21.00.
Det er mange mennesker som skal takkes for at Ekebergrestauranten har blitt en realitet. Håndverkere, arkitekter, servitører, kokker, lokalmiljøet, Oslo bys befolkning, Eiendomsspar, initiativtaker John Brendmoe og ikke minst mannen som akkurat nå befinner seg på kjøkkenet - nemlig restaurantgründer Bjørn Tore Furset, ropte en entusiastisk Ringnes, så det bokstavelig talt sprakte i høytalerne.
Tenk dere en varm sommerdag. Hvor man i solen kan skue utover Oslo by i selskap med en Ringnes på flaske eller en Ringnes som er fysisk til stede. Det er verdt de 40. millionene vi har brukt på dette, fortsatte han, og ble mottatt med latter og varm applaus fra publikum. Ektefellen Denise fikk æren av å stå for den offisielle åpningen, og gratulerte på det varmeste både sin mann og de som ellers har bidratt. Deretter trykket de sammen på knappen som utløste et makeløst fyrverkeri, sendt opp fra Oslo havn og ut i nattehimmelen over hovedstaden.
Dette her var bare enormt, smilte en tydelig stolt restaurantgründer Bjørn Tore Furset til Nordstrands Blad, før han og Ringnes endelig fikk sjansen til å gratulere hverandre. Et viktig øyeblikk i Oslo bys historie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere