RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er storslagne scener som utspiller seg. Alle foto: Livets Ord, Uppsala
Det er storslagne scener som utspiller seg. Alle foto: Livets Ord, Uppsala

Storslagen musikal til Ekeberghallen

Musikalen Martyrion, som ble sett av over to tusen mennesker under premieren nyttårshelgen i Sverige, settes opp i Ekeberghallen lørdag 14. august.

EKEBERG: Oppsetningen finner sted under Jesus Festival 2010. Dette er første gang musikalen vises i Norge.

Jesus Festival 2010 arrangeres av menigheten Jesus Church og finner sted i Ekeberghallen 11.-15. august.

Ny forestilling

Musikalen Martyrion er en helt ny forestilling som henter sin historie fra tre ulike personer, av ulik alder og fra ulike kulturer, som har gitt sine liv på grunn av sin tro på Jesus Kristus.

Spørsmålet som reises, gjennom musikk, drama, bilder og effekter, er hvordan martyrenes hengivenhet, deres syn på livet og døden, og deres tro kan inspirere og utfordre til sann Jesus-etterfølgelse i en moderne tid.

– Gjennom hele kirkehistorien har mennesker blitt inspirert og utfordret av martyrenes skjebne, og i en tid hvor vi stadig blir mer selvsentrerte, er det viktig at det som var martyrenes drivkraft også må bli vår, nemlig himmelen, sier Joakim Lundqvist, manus- og tekstforfatter og pastor på Livets Ord i Uppsala.

Gleder seg

Musikalen fremføres av Livets Ords egne ungdommer og den mektige musikken er komponert av Jonathan Järpehag. Regien er ved Janya Cambronero. Draktene som brukes i forestillingen er innleid fra Svenska Filminstitutet.

– Vi gleder oss veldig til å få besøk av musikalen Martyrion, sier Frode Ringnes, festivalsjef for Jesus Festival 2010.

Martyrion er en produksjon som går rett inn i hjertet og ved premieren på Livets Ord, nyttårshelgen 2009/10, fikk den en enorm respons fra alle aldersgrupper. Vi håper at både kristne og folk ellers i Oslo og utover landet benytter denne unike muligheten til å få med seg en kristen musikal i toppklasse og satser på fullt hus i Ekeberghallen denne lørdagskvelden, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere