Storslagen slangesommer

Christine Tobiesen sammen med uredde Emilie.

Christine Tobiesen sammen med uredde Emilie.

De ansatte på Oslo Reptilpark ber om mer dårlig sommervær, og har hatt en storlagen sommer så langt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blå frosker er fine

Klikk på bildet for å forstørre.

Are Hogner sammen med papegøyen Junior.

Klikk på bildet for å forstørre.

En liten krokodille

Klikk på bildet for å forstørre.

Anne Lise Harborg med Jake the snake

Klikk på bildet for å forstørre.

En liten krabat.

ST. OLAVS GATE: - Ja, vi ber om dårlig vær hver dag vi, sier Are Hogner og ler. Han hilser på papegøyen Junior, og sier at det særlig er familier som kommer på besøk for å se på de i alt 200 dyrene som vises frem. Her finnes slanger, en krokodille, iguanaer, tarantellaer og den kjente sorte enke-ederkoppen.

Are forteller at det har vært storinnrykk i den lille reptilparken i St. Olavs gate 2 i hele sommer. Barna løper rundt i skrekkblandet fryd, med voksne både med og uten engstelige grimaser på slep.

Elsker slanger

- Jeg kan ikke huske da jeg begynte å like slanger, sier Anne Lise Harborg med Jake the snake på armen. Den vesle kongepytonen ser ut til å like oppmerksomheten han får fra de måpende barna og den stadig større tilskuerskaren.

- Så fin den er sier lille Emilie som sammen med mamma Christine Tobiesen hilser på slangen. Ingen redsel der i gården, noe som står litt i kontrast til Østkantavisas smånervøse utsendte.

- Han var kjempemyk og god å holde på, sier Christine, som hadde regnet med at den skulle være sleip og slimete.

Kurerer fobier

- Akkurat det at slanger er slimete er en av de største fordommene folk har mot slanger, sier Anne Lise. Som utegående reporter påtår selvagt Østkantavisas modige (og fremdeles litt engstelige) journalist seg ansvaret, og kjenner forsiktig på Jake the snake, som Anne Lise forteller er en svært så trygg og ugifttig slange.Neida, det var faktisk ikke så skummelt, og konsistensen på slangens kropp er fin og merkelig å ta på, men noe storkosing og klem inspirerer det lille vesenet dog ikke videre til, må vite.SE FLERE SLANGER HERAnne Lise forteller at det er planer om å starte kurs for folk som har slangeskrekk og fobier, for å kurere frykten.- Her er det en veldig avslappet stemning, så det er lett å la være å bli redd, sier Anne Lise som ser ut til å bli overfalt av flere barn som vil holde Jake the snake.

Litt skummel?

Da mamma Christine og lille Emilie ser på tarantellaene oppe i andre etasje, er redselen litt mer til å ta og føle på.

- Se, der er den. Æsj,den er litt ekkel, sier mamma og hopper tilbake med datteren på armen.. Emilie synes tarantellaen som gjemmer seg inne i spindelvevet sitt er litt skummel, mens pappa Even tar det hele med knusende ro.

- Vi synes det er gøy å være litt turister i byen, sier Even Enggrav som forteller at familien har planer om å ta turen til Frognerparken for å få med seg Pippi Langstrømpe.

Slangebesøket var velfdig populært fro hele familien, bekreftes det av store og små. Oslo reptilpark holder åpent hver dag fra klokka 10 -18.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.