*Nettavisen* Nyheter.

Storslagent!

På Triaden kino var det duket til et forrykende show i regi av ungdomsklubben "The Planet" sist onsdag. Showet har tittelen "Inspirasjon".

Lørenskog: En lettere spent stemning preger kinosalen på Triaden i Lørenskog. Det er femten minutter til det braker løs; dansetrinn finpusses, lys og lyd justeres og de siste instruksjonene gis fra nervøse instruktører.
Ungdom og miljøarbeidere ved Vestli Aktivitetshuset, "The Planet", har siden før jul øvd inn et storslagent show de har kalt "Inspirasjon". Forestillingen er ment som en inspirasjonskilde til unge mennesker om å bruke sin kreativitet. Mellom 30 og 40 ungdommer i alder 11 til 22 år har vært med på å lage forestillingen, og leder for fritidsklubben Tanvir Ul Hassan har hatt hovedansvaret for å bringe prosjektet i havn. Han har også vært med på å koreografere.
- Vi har veldig mange kreative ungdommer her på klubben, forteller Tanvir med tydelig stolthet,
- Jeg kommer bare med noen tips og så gjør de resten selv.
Det er danseensemblet Inferno Crew som står bak showet, og det er ikke første gang de har hatt oppvisinger i det offentlige rom. I fjor opptrådte de blant annet på Kalvøya under Barnefestivalen. Før denne forestillingen, som er den desidert største de har hatt, hadde de audition for å rekruttere dyktige, unge dansere og resultatet er slående.

Kreativt

For en fullsatt sal starter forestillingen med en moteoppvisning hvor kostymer desginet av Mastaneh Moradi blir vist fram av modeller fra showet. Mastaneh er en av danserne og koreografene i "Inspirasjon", og hun har designet alle kostymene til forestillingen. Etter åpningsnummeret overtar konferansier og moromann Danny Soares, som forøvrig har flere innslag i forestillingen som får publikum til å gapskratte. Blant disse innslagene kan nevnes hans "one-man-show" som både orkester og dirigent, hans elleville kjøretur og hans noe beduggede karakter som dukker opp stadig vekk. Det første dansenummeret er futuristisk og mystisk med roboter og flyvende tallerkner. Deretter overtar et nummer som er mer tradisjonell i karkakter, et slags "Grease" møter "West Side Story". Senere i showet har man sekvenser med ekstremt originale spesialeffekter; et nummer har tatt sin inspiprasjon fra filmen "Matrix" hvor deltakerne ser ut til å flyte på scenen. Et annet nummer minner om forestillingen "Stomp".
Dette er et show uten like som er fylt av humor, budskap, sang, dans og teater. Forestillingen passer like godt for voksne som unge.

En forestilling med budskap

Tanvir Ul Hussan var strålende fornøyd med innsatsen til ungdommen etter forestillingen.
- Vi var nesten overrasket selv over hvor bra det var. Og vi har fått flere henvendelser fra folk som vil at vi skal sette opp forestillingen igjen, blant annet fra bydelen.
Det blir med andre ord flere muligheter til å se "Inspirasjon". Lokalavisen vil komme tilbake med mer informasjon om fremtidige oppsetninger.
I forbindelse med forestillingen har det blitt samlet inn penger til Redd Barna og de jordskjelvrammede barna i Pakistan. Innsamlingen har også vært vellykket.
Det er ingen tvil om at ungdommen ved Vestli Aktivitetshus er en kilde til inspirasjon.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.