RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storslått bilgave


Junaid Khan (foran t.v.), Bilalino Sealiti, Diako Khorshidi og Colin Nytræ (bak) på Sogn vgs.gleder seg til å jobbe med Aurisen.
Junaid Khan (foran t.v.), Bilalino Sealiti, Diako Khorshidi og Colin Nytræ (bak) på Sogn vgs.gleder seg til å jobbe med Aurisen.
Elever og lærere smilte om kapp i verkstedhallen på Sogn vgs. da skolen ble tildelt en kliss ny bil til undervisningsformål.

SOGN: Toyota Norge har tatt på seg spanderbuksene og gir bort over 50 nye Auris X-modeller til videregående skoler med bilmekanikerlinjer i Norge. Onsdag 6. februar fikk rektor Elin Stavrum overrakt bil og nøkler av Rune Bekkevold, daglig leder i Toyota Oslo.

Ny teknologi

Skal vi tro produsenten har bilen det siste innen teknologi. 40 milliarder kroner bruker bilgiganten årlig til forskning. Det er Aurisen et bevis på.

Ingen dieselmotor er renere enn denne, som er en av de mest miljøvennlige bilene på markedet. Toyota jobber mot null i utslipp, og satser mye på CO2-rensing. Du finner ikke noe mer moderne enn denne bilen, konstaterer Robert Kragfoss, verksmester hos Toyota på Alnabru.

Bilindustrien utvikler seg raskt, og for elevene betyr det at de får en innføring i ny teknologi, med en bil skolen ellers aldri hadde hatt økonomi eller mulighet til å kjøpe. Dette er med på å bringe livet utenfor skolen inn i vekstedene, stråler rektor Stavrum.

Tett samarbeid

Kunnskapsløftet sier at elevene skal ha 300 timer ute i praksis. Vi har avtaler med alle de store bilforhandlerne, og har elever hos blant andre Toyota og Bertel O. Steen. Vi er svært takknemlige for denne gaven, sier Thor With Fagerli, avdelingsleder for teknikk og industriell produksjon på Sogn vgs. Toyota Oslos daglige leder ser store fordeler i kontakten med skolen.

Vi har et tett samarbeid med Sogn i dag. Vi ønsker med dette en utveksling av kunnskap mellom skolen og Toyota. Med bilen får de også tilgang på teknisk informasjon på samme måte som våre egne verksteder har. Vi kurser lærerne slik at elevene får opplæring i den nyeste teknologien i bilindustrien. På den måten er de godt forberedt når de kommer på utveksling eller som lærlinger til oss, forteller Bekkevold. Han mener Toyota med dagens utvikling vil trenge 300 nye mekanikere i 2012.

Dette er en investering i fremtidig arbeidskraft for oss, og hvis det fører til at vi kaprer unge Toyota-entusiaster i ung alder, er det en bieffekt vi gjerne tar med oss, smiler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere