*Nettavisen* Nyheter.

Største utbygging på Søndre Nordstrand

Riktignok er store deler av Søndre Nordstrand utbygget, men mye står enda igjen. Største utbyggingsfelt er Mortensrudhøyden som innen 2012 er planlagt å gi rom for over 500 familier.

Mortensrud: Det er Selvaagbygg som har dette området hvor utbyggingen allerede er kommet godt igang. De fire første leilighetene ble overlevert før jul, nå er 12 rekkehus ferdige, og i det første byggetrinnet er det solgt 116 boliger. I løpet av inneværende år skal hele det første delfeltet være ferdig.

Variert

Mortensrudhøyden, som ligger opp for Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter mot Senter Syd, vil være et anleggsområde helt frem mot år 2012. Dette forutsetter at boligetterspørselen fortsetter slik den er nå, men det ser jo ut til at markedet er stort, og mange er interessert i det vi har å tilby her ute, sier markedssjef Einar S. Amundsen i Selvaagbygg.

Mortensrudhøyden vil bestå av rekkehus blokker og terrassehus.

Her vil det bli en fantastisk utsikt vestover, sier Amundsen og får godt følge av prosjektsjef Ole Johnny Bråten. Vi står på kanten og ser utover mot fjorden. Her kommer fire blokker med 133 leiligheter fra 44 kvm til 102 kvm og med garasjer under. Vi hadde visning akkurat her forrige helg og solgte 16 leiligheter den første timen. Og det altså før det er gjort annet enn å sette opp merker der husene skal reises.

De fem etasjer høye blokkene skal være ferdige i 2009.

For hvem?

Hvem er det som vil flytte inn på Mortensrudhøyden?

Vi tror det blir en veldig god miks i og med vi har så variert tilbud, sier Amundsen. Noen kommer fra store villaer i nærheten. Vi har mange med adresse i Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand bydel. Ellers kommer det mange yngre hit fra Søndre Nordstrand bydel og fra sentrum. Selv om området er et godt stykke fra bykjernen, er det grei kommunikasjon inn til sentrum. Og mange peker på at det både er kort vei til Senter Syd og til skoler.

Barnehager

Med omkring 500 nye boliger er det naturliog å forutse at det vil bli mange barn. Vi har derfor solgt en tomt til Trygge barnehager som allerede til høsten skal bygge en fireavdelings barnehage med plass til 60-70 barn, sier Bråten. Og det er satt av en tomt til for samme formål.

Organisering

Bebyggelsen blir organisert på forskjellige måter avhengig av bebyggelsen. Noen vil være i borettslag som får OBOS-forvaltning, det blir sameier og huseierforeninger.

Ca. 100 personer er aktivisert i de mange oppgavene som hører til boligbygging.

Men i og med det blir så lang byggetid, vil ikke de som flytter tidlig inn føle at de bor lenge i et anleggsområde?

Litt preget av anlegg vil det naturligvis være, men byggingen gjøres områdevis slik at vi gjør oss så godt som ferdig ett sted før det settes i gang på neste. Og bygningene vil skjerme mot de neste byggeplassene.

De som flytter inn på Mortensrudhøyden, vil ha adresse Jordstjerneveien.

Et stort byggeområde er altså i ferd med å ta form - det største på hele Søndre Nordstrand. Vi er stolt av det vi får til her, for det skal bli et fint sted å bo, og vi vil få et tverrsnitt av Oslos befolkning her. Vi har lært mye av annen bebyggelse på Søndre Nordstrand, sier Einar S. Amundsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.