*Nettavisen* Nyheter.

Stort å ønske Almeyda lykke til

Erling Knudtzon (19) syns han har fått overraskende mye spilletid av Henning Berg. Mot AaFK ønsket han Matias Almeyda (34) lykke til da de byttet plass etter 63. minutter.

Ullevål: Det var stort å ønske Almeyda lykke til. Vanligvis liker jeg jo ikke å bli byttet ut, men det er ikke hver dag jeg byttes ut med en verdensstjerne, sier Erling Knudtzon etter 0-0-kampen mot Aalesund i går. 19-åringen fra Ullern spilte sin andre kamp fra start i går, og begynner så smått å spille seg inn på laget etter at han ble hentet opp i A-stallen i vinter.
Jeg visste at jeg kom til å få prøve meg litt, men at det skulle bli så mye spilletid ante jeg ikke, smiler han. Mot Strømsgodset i forrige serierunde startet han sin første Tippeligakamp for Lyn, og ble belønnet med "Banens beste" på VG-børsen. Sett bort ifra den første serierunden 2. påskedag har vingen fått spilletid i samtlige runder.
Utrolig gøy. Jeg har alltid heiet på Lyn, og nå spiller jeg her, sier han fornøyd.

Vil prege fremtiden

Knudtzon var imidlertid ikke så fornøyd med egen innsats mot Aalesund. Det var en trøblete kamp for Lyn, som ikke fant flyten og misbrukte sjansene sine.
Det var mye som ikke satt i dag. Vi var for dårlige alle sammen, meg inkludert, sier han etter kampslutt på Ullevaal stadion i går kveld. Unggutten ser imidlertid frem til å være med på å prege favorittlaget.
Jeg preget vel ikke så mye i dag, i hvert fall ikke positivt, men jeg ønsker absolutt å gjøre det i fremtiden, bekrefter han. På Lyns egne hjemmesider karakteriseres han som en "typisk kantspiller med voldsom fart og stort potensial". Selv er han på jakt etter erfaring i sin første sesong i Norges øverste divisjon.

Bastionene-jubel for Almeyda

Etter 63. minutter i regnet på Ullevaal stadion ble altså vingen fra Ullern byttet ut med midtbanegeneralen Matias Almeyda (34) fra Argentina. Bastionene var i fyr og flamme, og levnet ingen tvil om at de er fornøyd med nyervervelsen. Almeyda har tidligere deltatt i to VM-sluttspill for Argentina, han har 3 argentinske serietitler, 3 italienske cuptitler, og er som Knudtzon selv sa det "en verdensstjerne". Almeyda hadde imidlertid lagt opp, før han nå gjorde fotballcomeback i Lyn-trøya. Sokolowski la seg ut på kanten, og Almeyda plasserte seg sentralt på midtbanen sammen med kaptein Gislason.
Klart det er stas med en slik spiller på laget, mener Knudtzon. Argentineren fikk vist noe av grunnen til at Henning Berg ønsker ham i stallen. Fra sin defensive midtbanerolle gjorde han enkle, kloke valg. Lot ballen gå, og viste stor spilleforståelse. I tillegg satt han fart ved et par anledninger og viste noen tekniske detaljer på Aafks 16. meter. Han spilte ballen videre til Sokolowski, som i "god" Lyn-stil denne kvelden misset i avslutningen.
Jeg var glad for å få debutere og vise meg frem på hjemmebane i første kamp. Dessverre klarte vi ikke å vinne kampen for supporterne, sier Almeyda til VG nett etter sin debut på norsk jord.

Almeyda-jubel for Bastionen

Matias Almeyda hadde kun lovord å si om Lyn-supporterne etter kampen.
Andre steder ville folk vært rasende etter 0-0 på hjemmebane. Her ser fansen på fotball som det bør være, et spill med glede, og stemningen på tribunen var meget god, sa han til pressen, ifølge VG nett. Foreløpig har midtbanespilleren trent med Lyn i fire dager, og som vanlig er Henning Berg forsiktig i sine uttalelser om hvor mye argentineren kommer til å prege Lyn fremover.
Det er litt tidlig å si. Men kommer han opp på det fysiske nivået han bør være, og viser at han takler treningsmengdene våre, er det klart han kan bidra både offensivt og defensivt for oss, sier Berg til VG nett. Erling Knudtzon har fått et godt inntrykk av Almeyda på treningene, men forteller at språket kan være problematisk.
Heldigvis har vi Enrique. Han fungerer som tolk foreløpig, ler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.