Gå til sidens hovedinnhold

– Stort behov for tennisanlegg i Midtstuen

Styreleder i Holmenkollen Tennisklubb, Bjørne Byhring, har stor tro på at det blir nytt anlegg på Midtstuen.

MIDTSTUEN: – Jeg forstår godt at naboene reagerer på planene. Det er klart det blir store endringer i området fra Ankerveien og opp mot Midtstuen stasjon når de fleste trærne forsvinner. På den annen side kan jeg love at vi skal bygge et kvalitetsanlegg som vi vil knytte opp mot Holmenkollanlegget. Det vil vi gjøre med tilpasset uttrykk og materialvalg, slik at det blir en naturlig forlengelse av Holmenkollanlegget, sier Byhring.

Del på Facebook

Stort behov

Han viser til at uansett om det blir skole eller boligbygging på Storebrandtomten i Bjørnveien, så vil fire av dagens tennisbaner forsvinne.

– For det første blir dette et anlegg på hele byens vegne. Alle klubbene i distriktet er sprengt. Behovet er stort og umiddelbart. Det er mange hundre barn og ungdom som vil spille og gå på tennisskole. Tennis er dessuten i motsetning til mange andre idretter, en sport for menn og kvinner i alle aldre. Det har stor betydning for aktivitet og folkehelse. Dette vil vi imøtekomme, sier Byhring.

Liten egennytte

Planene har møtt kritikk fordi flere mener dette er et stort naturinngrep tett opp til Marka.

– Jeg har respekt for det synet. På den annen side har nettopp dette området liten egennytte som bruksområde for dem som ferdes i Marka. Det er lite brukt, bortsett fra tre snarveistier gjennom området. Vi planlegger å legge stier og små broer over Styggedalsbekken, med gjennomgang i området. Bekken blir ivaretatt og skal bli områdets signatur. Det blir nødvendig å kultivere bekken på en del av strekningen. Det vil vi gjerne gjøre i samarbeid med Oslo Elveforum, sier Byhring.

Energigrønt anlegg

Han tror ikke tennisanlegget vil generere stor trafikk til området.

– Ti baner gir stort sett 20 mennesker som spiller. Her er T-bane og buss i nærheten, noe som er en stor fordel. Dagens store parkeringsplass vil bli erstattet av en av en parkeringsplass foran klubbhuset, som vil bli åpen for alle. Det er ingen grunn til å tro at det blir mye kjøring og fremmedparkering på småveiene rundt anlegget, sier Byhring, som lover et energigrønt anlegg.

– Hallen skal varmes opp med jordvarme og vi bruker en egen konsulent på energisparende tiltak.

Tennislinje

Tennisklubben har også vært i kontakt med Midtstuen skole.

– Vi har hatt samtaler om å starte en tennislinje ved skolen. I likhet med andre ungdomsskoler som har idrettslinjer, vil vi gjerne bidra til å få egne klasser med fokus på tennis. Det vil være ledig kapasitet på morgenen og tidlig formiddag, sier Byhring.

Han understreker viktigheten av å ha en god dialog med naboene.

– Vi beklager overfor naboene, men det blir ikke så ille som mange frykter. Vi ønsker så god dialog som mulig. Er det ting som kan gjøres bedre, vil vi samarbeide om dette, sier Byhring.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg