*Nettavisen* Nyheter.

Stort engasjement

Lyttet: Politikerne lyttet til deltakerne i åpen halvtime, selv om de ikke klarte å etterkomme alle ønskene.

BU-salen var stappfull av tilhørere under budsjettbehandlinga. Flere brukte talerstolen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rørte politikerne: Jill Therese Larsen holdt et følelsesladet innlegg om sin situasjon. Men politikerne kuttet likevel i Pedagogisk fagsenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vant fram: Sahra Jaber protesterte mot kutt i ungdomstilbudet, og fikk politikerne med seg.

FURUSET: Det ble en svært følelsesladet start på møtet da Jill Therese Larsen entret talerstolen under åpen halvtime. Hun fortalte om sin situasjon som mor til en tre år gammel funksjonshemmet gutt, og ba om at Pedagogisk fagsenter måtte skjermes for de foreslåtte kuttene. Politikerne valgte likevel å kutte.

Vi er heldige som har fått tilbud, men andre må kjempe for å få det. Det er en belastning å ikke vite om vi får det samme tilbudet til neste år. Vi må søke for hvert år. Men en funksjonshemming er jo ikke noe som forsvinner, og våre barn trenger stabilitet. I dag har vi en dyktig støttepedagog, men vi starter helt på null igjen hvis vi må bytte, sier hun til Lokalavisen Groruddalen.

Beholdt ungdomstilbud

Også Sahra Jaber, leder i Furuset Forums ungdomskomité og medlem av Alna ungdomsråd, entret talerstolen. Hun ba politikerne tenke seg om før de kuttet i tilbudet til unge i Furuset Forum. Politikerne valgte å ikke kutte, og tilbudet blir det samme som før.

Forslaget var uventa, ettersom vi trenger mer, ikke mindre. Kutt ville gått ut over ungdommen, og da ville de fått en økning i barnevernet, sier hun til Lokalavisen Groruddalen.

Ikke upåvirka

Børge Ingvaldsen (H) var først ut til å svare på innspillene.

Jeg er grepet av innleggene. Vi sitter ikke igjen upåvirka etter dette. Vi har gjort hva vi har kunnet. Vi ser hva dere skriver til oss, og dere blir lyttet til. Men vi kan ikke imøtekomme alle ønsker. Vi gjør det vi kan utfra de midlene vi har. Og de som har behov for sykehjemsplass vil få den hjelpen de trenger. De vil bli ivaretatt i en aller annen form, sa han.

Vi ønsker å satse videre på frivillighet. Det er viktig for et velfungerende samfunn, sa Bjørn Åge Hansen (V).

Vi har stor forståelse, men vi har dessverre ingen ekstra pengekrukke på bakrommet, sa Knut Røli (Ap).

Vi nekter ingen plass

Jeg ble veldig berørt i åpen halvtime. Reduksjon av 14 sykehjemsplasser gir oss 8,4 millioner kroner ekstra. Vi måtte redusere, men vi nekter ingen plass som fortjener det. Jeg ble også veldig rørt over moren i åpen halvtime. Men vi gjør forsiktige kutt i Pedagogisk fagsenter. Det kuttes en årsverkstilling, og to ubesatte stillinger. Men vi kutter ikke i kompetanse og engasjement, sa Svetlana Fjæren (H).

Hun hadde imidlertid ingen medlidenhet med Furuset Forum.

Jeg vet at dere også har andre finansieringsformer, så dere er ikke hundre prosent avhengige av bydelen. Et kutt på 200 000 kroner ville ikke vært drastisk, sa hun.

Nødt til å leve med kutt

Liv Haugen (SV) beklaget kuttene i Pedagogisk fagsenter.

Samtlige vet at de vil få nye oppgaver ved å tilrettelegge for mer enn før i tilbudet til barn med spesielle behov. Men vi er nødt til å leve med kuttene, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.