RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsdirektør Thor Even Strømme ser at merforbruket av sykehjemsplasser er stor. Foto: Kristine Aakvaag Harnes
Bydelsdirektør Thor Even Strømme ser at merforbruket av sykehjemsplasser er stor. Foto: Kristine Aakvaag Harnes

Stort forbruk av sykehjemsplasser

Bydel Ullern bruker langt flere institusjonsplasser enn det er budsjett til. I løpet av januar kan merforbruket bli nærmere en million kroner.

ULLERN: Måltallet for institusjonsplasser er 287 i budsjettet for 2008. I midten av januar ligger bydelen 23 plasser over måltall med 302 institusjonsplasser.

Vi forventer en bedring på bakgrunn av flere forhold. Statistikken viser at antallet eldre over 80 år går ned i bydelen. Innsatsteamet vil dessuten være klart fra 1. april og så håper vi å få resultater av dagens styrking av hjemmetjenesten. I tillegg jobber vi også med styrking av tilbudet rundt omsorgsboligene på Skøyen Terrasse for å bedre omsorgstrappen totalt sett, sier bydelsdirektør Thor-Even Strømme.

Han legger likevel ikke skjul på at overforbruk av sykehjemsplasser er en hovedutfordring.

Det er flere som får et sykehjemstilbudtilbud enn det som er planlagt. Det er en lovpålagt oppgave som er vanskelig å styre. Jeg er naturligvis litt bekymret for økonomien til bydelen når forbruket overstiger rammene, sier Strømme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere