Stort hasjbeslag

Politiet på Manglerud har beslaglagt 5,5 kilo hasjisj, flere hundre narkotiske tabletter, kontanter og mye fiskeutstyr. To personer fra Søndre Nordstrand har erkjent forholdet.

Manglerud: Det var 23. november en person med bopel i Søndre Nordstrand ble stoppet på Sørumsand. I bilen hadde 34-åringen en bærepose med to kilo hasjisj, som lå i passasjersetet.

Han er ikke kjent av politiet fra før. Etterretningsgruppa på Manglerud politistasjon dro hjem til den pågrepne, og under ransakingen ble det funnet noen gram hasj, ti gram kokain og rundt 800 narkotiske tabletter, forteller leder av etterforskningsavsnittet Inge Sundeng.

Fiskeutstyr

Tidligere samme dag hadde spanere fra manglerudpolitiet observert den pågrepne på en annen adresse i Søndre Nordstrand, som er kjent for politiet.

I og med at vi kunne knytte han opp mot denne adressen, ble også denne bopelen ransaket. Der ble en annen person pågrepet, som heller ikke er særlig kjent for politiet fra før. I leiligheten ble det funnet 3,5 kilo hasj, 70.000 kroner i kontanter og mye fiskeutstyr. Fiskeutstyret klarte vi å spore til et innbrudd som hadde vært i en villmarksforretning i nedre Groruddalen i begynnelsen av oktober. Derfra forsvant det fiskeutstyr for rundt 300.000 kroner, og mye av dette kom til rette i denne leiligheten, forteller Sundeng.

Han legger til at de to pågrepne etter et par dager erkjente alle faktiske forhold.

De innrømmet forsøk på omsetning, omsetning av narkotika, oppbevaring av stoffet og omsetting av tyvegodset. Begge har blitt løslatt fordi det ikke lenger er noen fare for bevisforspillelse, sier etterforskningslederen.

Bieffekt

Sundeng kan ikke si noe om lengden på straffen de to kan vente seg, men forteller at det uansett går mot en ubetinget fengselsstraff.

Det er vanskelig å si noe om lengden på dommen, men de to har ikke noe på rullebladet fra før og de har erkjent forholdene, så de kan få strafferabatt på grunn av formildende omstendigheter. En bieffekt for en av mennene er at han er ansatt i et firma, hvor han ofte må reise til USA. Det vil han ikke kunne fortsette med etter en narkotikadom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.