RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort merforbruk i 2005

Torsdag denne uken vil bydelsutvalget (BU) på Nordstrand samles til årets første møte. Da vil en oppsummering av fjoråret stå på agendaen.

NORDSTRAND: I tillegg til årsrapporter og årsstatistikk, vil BUdiskutere om de skal anbefale bystyret å gi lånegaranti i Husbanken for å etablere idrettsbarnehage på Ekeberg. Med tanke på barnehagesituasjonen i bydelen og positiv behandling i komiteen for barn, ungdom og kultur, vil BU trolig stille seg positive til lånegarantien.
I årsrapporten fra bydelen kommer det frem at fjorårets budsjett "inneholdt vesentlige feil og mangler. Budsjettet var derfor et dårlig styringsdokument og svært mangelfullt i forhold til å måle avvik," heter det administrasjonens egen vurdering av driftsregnskapet i 2005. Inkludert utgiftene til sosialutgifter var netto merforbruk i 2005 hele 51,6 millioner kroner. En betydelig del av de 45,6 millionene som er nettomerforbruket på driftsområdene som ikke inkluderer sosialhjelp, skyldes at bydelen har kjøpt flere og dyrere tjenester enn budsjettert til barn, eldre og funksjonshemmede. Det kommer også frem i bydelens årsmelding til byrådet.

Ikke økonomijustering

Som Nordstrands Blad tidligere har skrevet, har det blitt en del misforståelser omkring bydelens årsbudsjett som ble vedtatt like før jul. Det er behov for en ny økonomigjennomgang, også med tanke på ferske måltall som ifølge administrasjonen peker i retning av at det alt nå er behov for å stramme inn på pengebruken. Administrasjonen ønsker å ha klar månedsrapporteringen for februar før de arbeider frem en budsjettjusteringssak, og saken vil ikke være klar før i mars/april. De foreslår at BU utsetter sitt neste møte, som er berammet til 30. mars, til en gang i april. BU har tidligere bestemt at det bare skal være tre bydelsutvalgmøter denne våren, for å spare penger. De bestemmer torsdag de skal utvide vårens møterekke.

Mange tilsyn

Bydelen har tre tilsynsutvalg, og tilsynsutvalg 1 har levert årsrapport som politikerne får seg forelagt. Dette utvalget har tilsyn med Nordseterhjemmet (fem tilsynsbesøk i 2005) og Bekkelagshjemmet (4 tilsynsbesøk) og Nordstrand bydels hjemmetjenester. I løpet av fjoråret fikk de ikke en eneste henvendelse fra brukere av hjemmetjenester, eller deres pårørende. De stiller spørsmål ved hvor orienterte brukerne er om sin klageadgang. Mange tilsyn ved sykehjemmene kommer i stand etter klager fra beboere eller deres nærmeste.
BU vil bli orientert om en rekke tilsyn ved sykehjemmene i bydelen, og ikke alle funn er like positive. Bruk av tvang har vært tema i samtale med Nordseterhjemmet og Ryenhjemmet. Bygningsmessige forhold som manglende solavskjerming, dårlige bad- og kjøkkenforhold er påpekt flere steder. Bydelsutvalget har møte torsdag 23. februar klokken 19.00 i Bydelshuset i Ekebergveien 243, 2. etasje. Møtet starter med åpen halvtime der innbyggerne har anledning til å si sin mening om ting til de lokale politikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere