Stort nytt boligfelt på Frysja

FRYSJAPARKEN: Det planlegges mer enn 63.000 nye kvadratmeter på Frysja, og mest boliger.

FRYSJAPARKEN: Det planlegges mer enn 63.000 nye kvadratmeter på Frysja, og mest boliger. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Det rører seg på Frysja. Her kan det bli mer enn 63.000 kvadratmeter med bebyggelse, og arealet skal brukes «hovedsakelig til boligformål».

FRYSJA/KJELSÅS: Forslaget ligger i Plan- og bygningsetaten, prosjektet heter «Frysjaparken», og gjelder adressene Frysjaveien 40 og Kjelsåsveien 172.

Mer enn dobling av bygningsmassen

Fra planene kommer det frem at det dagens rundt 29.300 kvadratmeter «over terreng», og hovedsakelig næringsmeter, kan bli til mer enn 63.000 kvadratmeter.

LES FRA PLAN- OG BYGNINGSETATENS SAKSINNSYN HER

Omreguleringen som foreslås er blant annet : «…å legge til rette for bymessig bebyggelse, med hovedsaklig boligformål. Det er planlagt parallelloppdrag der flere arkitektkontorer utarbeider løsningsforslag for bolig.

I tillegg foreslås en mindre del kontor, tjenesteyting og forretning med lokalt kundegrunnlag. Atkomst forutsettes fra Kjelsåsveien og Frysjaveien …» står det blant annet i sakspapirene.

5 - 7 etasjer

Boligene planlegges i blokker på 5-7 etasjer, og det legges til grunn at eksisterende bebyggelse kan rives.

Les også: Jubel på Frysja

Bydelen vil ha skole

Planinitiativet ble nylig behandlet i bydelens miljø, plan- og samferdselskomité. Følgende er deler av vedtaket komiteen anbefaler til bydelsutvalget, torsdag 24. oktober:

«Det aksepteres en bymessig bebyggelse der utnyttelsesgraden blir opp mot 170% og en byggehøyde på 5-7 etasjer ... Det forventes at utbygger avsetter plass til en 6-avdelings barnehage innenfor planområdet …

Det forutsettes at det avsettes en skoletomt på inntil 15.000 kvm i Frysjaveienområdet, og at dette avklares parallelt med planarbeidet for Frysjaveien 40 ...» står det i forslag til vedtak.

Les også: Her bader de i Akerselva – i januar!

Skolebehovsplanen

I samme komitémøte ble også byrådets forslag til skolebehovsplan diskutert.

I planen kommer det også frem at byrådet i forbindelse med Skolebehovsplan for 2014-2024, foreslår at det vurderes tomtekjøp i Frysjaveienområdet eller Sogn med tanke på framtidig skoleutbygging i bydel Nordre Aker.

Les også: Skolekrangel i vest

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.