RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort sceneshow

Som vanlig leverte elevene og stor- bandet fra Linderud skole en knallbra forestilling da de inviterte til en reise gjennom filmens verden.

Løren: For niende år på rad inviterte Linderud skoles storband og elever fra Linderud skole til Linderudkonserten i forrige uke. Og det er bare å håpe at storband og elever sørger for både tiårsjubileum neste år og enda flere konserter i framtida, for dette er noe av det beste som skjer på en scene i Groruddalen i løpet av året.
Filmmusikk var tema for årets forestilling, og publikum fikk servert klassikere fra de 50 siste årene. Slagere som "Yellow Submarine" og "Jailhouse Rock" ble mikset med moderne filmhits som "Gangsta's Paradise" og "Can't Fight The Moonlight". Mellom sangene viste elevene at de også er gode skuespillere med morsomme sketsjer.

Hard arbeid

Både sketsjene og musikkarrangementet ble skrevet før jul, og siden januar har elevene øvd jevnlig. Hardt arbeid gir somkjent resultater. De unge elevene leverte imponerende sangprestasjoner på engelsk.
Elevene lærer mer enn bare sang og dans med denne konserten. Det ligger god læring i å øve på sangtekster også, sier styreleder Geir Bjørgo i Linderud skoles musikkorps.
Korpset er drivkraften i konserten, men alle elever fra fjerde til tiende klasse på Linderud skole får tilbud om å være med. I år var rundt 180 barn og unge med på å skape reisen gjennom filmens verden.

Proft

Det bor utvilsomt mye talent i de unge fra Linderud. Det var morsomt å se hvordan korpset taklet å spille alt fra rockeklassikere til nye raplåter.
Flere av musikerne stilte også som solister og leverte varene med fullt trøkk i stemmen og god kontakt med publikum. Helene Hansen sørget for to av kveldens høydepunkter med "Eye of the Tiger" og "The Time of My Life".
Andre høydepunkter var dansenumrene "Ghostbusters" og "The Time of My Life", samt avslutningen "Don't you forget about me". På sistnevnte sørget solist Martin Sepp Fredriksen for skikkelig partystemning med ekstra refreng både en og to ganger sammen med korpset og kjempekoret.

Bra for miljøet

Når så mange elever samarbeider på tvers av klassetrinnene, tror Geir Bjørgo at det får en god effekt på miljøet ved skolen.
Skolehverdagen blir bedre. Det er ikke lett å mobbe en du har stått å sunget ved siden av, sier han.
Nettopp fordi konserten gir en stor opplevelse utenom det musikalske, håper Bjørgo det blir ny konsert neste år, selv om det er tungt å bære økonomisk.
Vi har ambisjoner om å få til en jubileumsforestilling i 2008, sier Bjørgo.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere