*Nettavisen* Nyheter.

Stortalentet Søberg (18) vurderte å legge opp

TILBAKE I MS: Steffen Søberg har sprudlet mellom stengene etter at han gjorde comeback for MS i romulen. Her vokter 18-åringen buret foran VIF-kjempen Logan Stephenson i søndagens oppgjør. Foto: Foto: Anders Halvorsen

Proffoppholdet i Canada ble et mareritt for Steffen Søberg (18). Men nå har keepertalentet funnet tilbake idrettsgleden.

Klikk på bildet for å forstørre.

IMPONERT: MS-trener Jarl Eriksen mener Steffen Søberg er Norges største keepertalent.

JORDAL: I fjor sommer signerte MS-spilleren for Swift Current Broncos i den kanadiske proffligaen (CHL), etter å ha blitt draftet av NHL-klubben Washington Capitals.Steffen Søberg flyttet til Canada i august, men oppholdet i ishockeyens hjemland ble et mareritt for Manglerud-gutten.

Søberg orket bare tre uker på landsbygda i Canada, og i midten av september var sisteskansen tilbake på Manglerud.

– Ble presset

– Jeg likte meg ikke. På isen hadde jeg det greit, men utenfor følte jeg meg innesperret. Lange bussturer til og fra kamp, og bondelandet i Canada var også altfor langt borte fra Norge. Allerede før jeg dro, følte jeg at oppholdet kom til å skjære seg, forteller Steffen.

– Men hvorfor signerte du egentlig for Swift Current Broncos?

– Jeg følte meg litt presset av agenten til å velge CHL. Personlig ville jeg til Färjestad. Dette ga jeg også uttrykk for, men agenten overbeviste meg om at CHL var det riktige valget, forteller MS-keeperen.

Ville slutte

Etter at Søberg flyttet tilbake til Norge, nektet Swift Current Broncos først å fristille unggutten fra kontrakten.

U-landslagsspilleren fikk trene med elitelaget til Manglerud Star, men ikke spille kamper.

– En utrolig frustrerende tid, og jeg vurderte å legge opp. Det var så mye rot og tull. Det er ikke derfor jeg spiller ishockey, forteller sisteskansen.

Men i romjulen fikk Søberg beskjeden han har ventet på i tre måneder:

Broncos-ledelsen gikk med på å leie ut sisteskansen til moderklubben MS.

Kampen mot Lørenskog 28. desember var stortalentets første siden april i fjor. Søberg, som ble kåret til banens beste mot VIF i går, er nå bare lettet og glad.

– Det utrolig deilig å være tilbake i MS! Vi er en herlig gjeng. Nå skal jeg bare kjøre på, så får vi se hvor det ender, sier keeperen som stoppet hele 43 skudd mot Espen «Shampo» Knutsens menn.

MS-trener Jarl Eriksen er også glad for at Søberg er tilbake i gult og grønt.

– Steffen er landets desidert største keepertalent. Norge har ikke råd til å miste ham, sier keeperlegenden til Nordstrands Blad.

MS tapte for øvrig 5–3 mot Vålerenga på Jordal Amfi søndag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.