RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortest: iPod-høyttalere


TEST: I denne sammenlikningstesten har vi særlig lagt vekt på høyttalernes lydkvalitet.
TEST: I denne sammenlikningstesten har vi særlig lagt vekt på høyttalernes lydkvalitet.
Vi har testet de nyeste iPod-høyttalerne. Den beste lyden hørte vi på Audio Pro Porto Go.

LYD & BILDE: Når du er på kjøkkenet, verandaen, barnerommet eller arbeidsrommet altså litt for langt unna stereoanlegget i stua kan det være ideelt å ta av seg hodetelefonene og koble mp3-spilleren til et praktisk, lite høyttaleranlegg.

Audio Pro Porto Go

Terningkast: 5
Cirkapris: 2000 kroner


En enklere, smidigere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto, med den bunnsolide lyden intakt. Radioen og det innebygde oppladbare batteriet er fjernet, uten at vi føler noe savn.

En velkommen nyhet er en adapter for iPod touch og iPhone, samt en praktisk plass for fjernkontrollen på baksiden, hvor man også finner linjeinngang og en utgang for subwoofer. Minus for manglende menynavigering og videoutgang.

Valg av lydkilde og volumkontroll er de eneste knappene å trykke på. Finesser er det få av, men til gjengjeld er høyttaleren lett og bekvem å bære i håndtaket. Det er fantastisk at et så lite apparat kan gi en så varm og herlig lyd særlig i mellomregisteret.

Bassen er også veldig bra i forhold til høyttalerstørrelsen, og subwoofer-utgangen gir mulig tilgang på ordentlig dypbass. Litt minus for diskanten, hvor man tidvis fornemmer visse små defekter.

Les mer på lydogbilde.no

Logitech Pure-Fi Elite

Terningkast: 5
Cirkapris: 1900 kroner


Et svært godt kjøp i forhold til prisen. Lydkvaliteten er kraftig forbedret siden fjorårets Audiostation-modell: Bra nok trøkk til å tåle en rocka fest og ganske finstemt formidling av de fleste musikksjangrer.

Pure-Fi Elite er ikke noe rent mp3-anlegg, man kan også få inn radiostasjoner som er lette å håndtere. Gledlig nok er det både kompositt- og s-videoutgang på baksiden, for deg som vil koble apparatet til TV-en.

Knappene på fremsiden er bra, mens fjernkontrollen er praktisk og komfortabel å bruke.

Les også: Superlyd i en boks

Philips BTM630

Terningkast: 5
Cirkapris: 3000 kroner


Aldri før har vi opplevd et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra. BTM630 er den ultimate maskinen for teknikkinteresserte som vil ha så mange funksjoner og knapper som mulig, og som er mindre opptatt av hjemmeinnredning.

Lydkildene er i tillegg til iPod RDS-radio, CD-spiller, mp3-spillere med USB-kontakt, direkte fra minnekortet eller fra Bluetooth-tilkoblede mp3-spillere og mobiltelefoner.

Apparatet kan brukes som høyttalertelefon hvis det ringer på mobil, men ingen videoutgang er et minus.

Lyden er ikke alltid optimal ved første forsøk. Men etter å ha skrudd litt på kontrollene, klarer du alltid å få bra lyd, uansett musikksjanger, om du ikke krever et altfor massivt lydtrykk.

Les også: Verdt å tenke på før du handler

Altec Lansing T612

Terningkast: 4
Cirkapris: 1600 kroner


En av de få høyttalerne som virkelig er laget for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

Akustisk musikk kommer godt til sin rett, separasjonen er veldig bra, men bassen strekker ikke helt til, og ikke minst når man spiller tungrock, savner man skikkelig trykk.

Dessverre begynner lyden å fordreies allerede når volumet skrus over midtstreken. T612 passer derfor bedre til hverdagsbruk enn som partyhøyttaler.

For øvrig: Apparatet har linjeinngang, mangler videoutgang, har generelt få funksjoner og justeringsknapper, og fjernkontrollen er enkel og liten. Den flate formen bidrar til at T612 er lett plasserbar.

Griffin Evolve

Terningkast: 4
Cirkapris: 3000 kroner


Med trådløse høyttalere er Evolve den klart mest smidige og lettplasserte løsningen. Mange inn- og utganger er også et pre. Lydkvaliteten derimot henger ikke med i svingene.

Rett nok kan den låte bra med enkel musikk når høyttalerne sitter i ladingsstasjonen, men blåseinstrumenter høres lett skrålende ut (ikke bra for jazz og klassisk) og ekstra ille er det at dypbassen gir resonanssvingninger.

Det er også et stort problem at den trådløse overføringen sliter med timingen, og bryter opp innimellom.

Klipsch iGroove SXT

Terningkast: 4
Cirkapris: 1500 kroner


Et godt kjøp for deg som ønsker deg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser. Videoutgang er et pluss, mens menynavigering er et savn. Fjernkontrollen er liten og har utmerkede knapper.

Lydmessig fungerer iGroove SXT bra til enkel musikk, men det brister i låter med mye dynamikk. Verken rockegitarer eller store orkestre gjengis med særlig finesse.

Bassen blir lett buldrete når den presses. Og de øvre delene av mellomregisteret er overdrevent betonte.

JVC NX-PN7

Terningkast: 3
Cirkapris: 1600 kroner


To dockingkontakter gjør det mulig å lade opp en ekstra iPod i tillegg til den som står og spiller musikk. Andre pluss er radio og menynavigering fra fjernkontrollen som ellers er ganske rotete.

Dessverre føles NX-PN7 minst like billig som den er: Plastaktig, lett og med såpass laber lydkvalitet at den passer best for bakgrunnsmusikk på kjøkkenet.

Lyden mangler både kontroll og finesse, overstyrer lett når den blir presset og grøter til støyende rockegitarer. Tung musikk lider dessuten av at bassen er et eneste bulder.

XtremeMac Tango X2

Terningkast: 3
Cirkapris: 1350 kroner


Testens billigste er også den dårligste. Her har man spart på alt i forhold til fjorårets Tango-modell.

Det meste føles mer plastaktig, videoutgangen er fjernet, og det samme er det store nedovervendte basselementet vi likte så godt på fjorårsmodellen.

Her låter bassen brumlende og utilstrekkelig og de øvrige delene av registeret er ikke blitt bedre. Ingen menynavigering er også et minus, mens lekkert display, radio og selvsagt prisen trekker litt opp.

Les hele testen på lydogbilde.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere