Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortingsplass i det blå for høyrefolk i øst

FIRE I DAG: Med regjeringsmakt etter valget, kan kandidater godt nede på Høyres stortingsliste rykke frem som vararepresentanter. Oslo–benken har i dag fire fra Høyre.
FIRE I DAG: Med regjeringsmakt etter valget, kan kandidater godt nede på Høyres stortingsliste rykke frem som vararepresentanter. Oslo–benken har i dag fire fra Høyre.
BU-leder på Nordstrand, Arve Edvardsen, bryr seg ikke om at de fleste på Høyres foreløpige stortingsliste er fra Oslo vest.

IKKE BEKYMRET: BU-leder Arve Edvardsen, Nordstrand Høyre. Foto: ARKIVBILDE

NORDSTRAND: – Jeg er egentlig i mot kvotering i forhold til geografi og kjønn. Det må jo være hva person er god for som betyr noe, ikke hvor den bor. Dette gjelder ikke bare for Oslo, men for hele Stortinget, sier Edvardsen.

Flere gode fra øst

Lederen av bydelsutvalget mener det ikke er noen sammenheng med i at kandidaten som topper den foreløpige lista er fra vest, og at politikerne i øst ikke har bra kvalifikasjoner.


– Vi har flere gode representanter også fra vår bydel, men de kom altså ikke høyt nok opp på uravstemningen, sier han.


Selv om han ikke bryr seg personlig om hvilken side av byen politikerne kommer fra, er Arve Edvardsen usikker på om dette vil ha betydning ved stortingsvalget.


– Det er vanskelig å si om deres geografisk tilknytning vil få betydning. Jeg vet ikke om adressen vil stå på stemmesedlene, men om den vil gjøre det kommer det kanskje til å ha noe å si, sier BU-lederen.

Bare rådgivende

Også leder i Oslo Høyre, Nikolai Astrup, mener at kvalifikasjon betyr mest. Likevel understreker han at den foreløpige lista bare er rådgivende.
– Det er nominasjonskomitéen som skal sette sammen den endelige lista ut i fra de innstillingene som har kommet inn, men de skal også ta hensyn til andre aspekter som kjønn, alder og geografi, sier Astrup.


Den lokale høyrelederen er ikke nervøs for at Oslo skal bli skjevt representert når nominasjonskomiteèn har sitt siste møte hvor de skal legge frem sin innstilling til stortingslista 11.februar.


– Jeg føler meg trygg på at den endelige lista vil bli en liste som representerer hele byen og det beste fra Oslo Høyre.
Astrup er enig med BU-lederen i at kvalifikasjon betyr mer enn geografisk tilhørighet.


– Det er klart at når Fabian Stang, som er en kjent mann i partiet, gjør det bra på i urnominasjonen, er det fordi folk liker det han gjør og ikke først og fremst fordi han bor der han bor, sier lederen av Oslo Høyre.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!