Stortingspolitiker sjokkert over at tungtransportplan har tatt 35 år

FORTVILER OVER TUNGTRANSPORT: Groruddalens befolkning på møte om trafikk og tungtransport i august i år. Onsdag ble altså tungtransportplanen for dalen vedtatt. Planen gir befolkningen store forventninger.

FORTVILER OVER TUNGTRANSPORT: Groruddalens befolkning på møte om trafikk og tungtransport i august i år. Onsdag ble altså tungtransportplanen for dalen vedtatt. Planen gir befolkningen store forventninger. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Jan Bøhler (Ap) stiller seg svært undrende til at det har tatt så lang tid å vedta tungtransportplanen i Groruddalen.

Ikke imponert: Jan Bøhler er ikke imponert over farten.

GRORUDDALEN: – Innstillingen fra byrådet var ikke oppløftende lesning, og vedlegg fra etater og andre synes jeg vitnet om en ekstrem treghet. Dette er virkelig å dra beina etter seg, sier groruddøl og Arbeiderpartiets storbypolitiske talsmann, Jan Bøhler.

Les også: Asbjørn (92) sint over kuttforslag

Han viser til at planen som ble innstilt fra byrådet var vag og uten særlige konkrete forslag.

Veitvetveien

– Det positive var at meldingene fra politikerne var langt mer konkret, sier han til Lokalavisen Groruddalen, og roser bystyrepolitikerne.

Han mener likevel det blir dobbelt arbeid når byrådet ble bedt av bystyret om å, som han sier, gjøre leksene sine med mange viktige vedtakspunkter.

Han er positiv til Veitvetveiens skjebne, nå som veien forhåpentligvis blir stengt for gjennomkjøring for tungtransport, slik Veitvet-beboere og andre har kjempet for i årevis.

Men på samme tid er han svært skuffet over at trailerparkeringsproblematikken på Ellingsrud og andre steder, ikke er løst:

– Det går ikke an å peke på andre kommuner. I 35 år har det vært snakk om at det bør komme parkeringsmuligheter for trailere blant annet på Eidsvoll og langs E6, men det er skjer ikke. Så lenge man ikke selv finner en løsning, vil jo bare parkering i boligområder forflytte seg, fra et sted til et annet, sier han.

Parkering på Alnabru

– Nøkkelen er å få til en parkeringsløsning for tungtransporten. Disse trailerne skal uansett til Alnabru, så det må være mulig å finne en løsning inne på dette området, sier Bøhler.

Les også: Fullt kaos i Oslo-trafikken

Han mener dette er den eneste løsningen for at beboere i Groruddalen ikke skal måtte ha trailere med motoren på stående i nabolaget.

Bøhler håper nå, slik bystyret vedtok, at skiltmyndighet kan overføres fra politiet til kommunene, slik at det å få satt opp skilt ikke behøver å ta en mannsalder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.