Støtt Tryvann Vinterpark!

I forrige utgave av Akersposten protesterer Knut Movik fra Sørkedalen mot utbygging av Wyllerløypa og Tryvann Vinterpark. Det er gamle og forslitte argumenter som føres i pennen som hensynet til turgåere, bærplukkere og fuglekikkere.

Dersom det er noe vi har nok av i Norge, så er det skog. Moviks hjerte er også hos elg og rådyr, som vi har så mye av i Norge at det skytes tusenvis av dyr hvert år og de som er igjen vakler rundt i skogene med benskjørhet og sykdommer på grunn av for stor bestand.

Det er i det hele tatt et mystisk synspunkt at et par koller med alminnelig norsk skog skal være viktigere enn aktivitetstilbud til barn og unge. Tryvann Vinterpark bør få bygge ut så mye de makter gjerne mangedoble dagens kapasitet. La Holmenkollen og Sørkedalen bli full av glade og sunne barn og familier i positiv aktivitet. Skog kan vi reise annet sted for å oppleve.

Det bør også snarest bygges en asfaltert flerfelts-sti gjennom marka til bruk for rulleski, rulleskøyter, sakteboard og sykler. Det er trist at vi i dag legger så lite til rette for de aktiviteter befolkningen ønsker å utøve.

Sørkedalen er et ypperlig område for slik tilrettelegging, med nærhet til byen, og golfbane og skiløyper allerede på plass. Det vi mangler er en en mer liberal marka-politikk og store, hensiktsmessige parkeringsplasser. Det er sannelig på tide at politikerne begynner å ta fatt i den gamle nikkersadelen som i alt for lang tid har fått gjennomslag for foreldede holdninger i strid med den alminnelige befolkningens ønsker og behov.

Verken elg, fuglekikkere eller nikkerskledde turgåere har vondt av å bevege seg et par kilometer lenger innover i marka. Kanskje vil de til og med få nye impulser av turen?

Ole Madland

Borgen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.