Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter barnehageforeldrene

– God kvalitet i barnehagene er viktig. Da kan man ikke redusere bemanningen, sier Hanne Eldby (SV), her i Rønningjordet barnehage, som er en av fem barnehager som er foreslått omorganisert. Sammen med AP har SV flertall i bydelsutvalget, og kan dermed stoppe bydelsdirektørens endringsforslag.
– God kvalitet i barnehagene er viktig. Da kan man ikke redusere bemanningen, sier Hanne Eldby (SV), her i Rønningjordet barnehage, som er en av fem barnehager som er foreslått omorganisert. Sammen med AP har SV flertall i bydelsutvalget, og kan dermed stoppe bydelsdirektørens endringsforslag. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Mandag denne uken bestemte flertallspartiene i Østensjø bydelsutvalg seg for å gå imot omorganisering i bydelens barnehager.

Annette T. Kristensen (t.v.) i Foreldreaksjonen «Nei til kutt i barnehagene i Østensjø» ser lysere på fremtiden. Foto: Arkivfoto

BU-leder Arnfinn Aabø (AP) er åpen for å diskutere endringer i barnehagene, men vil ha mer tid. Foto: Arkivfoto

ØSTENSJØ: I sitt budsjettforslag for 2011 foreslår bydelsdirektøren blant annet å omorganisere driften og opprette større barnegrupper i flere av bydelens barnehager. Dette har ført til massive protester fra ansatte og foreldre, og nå får de støtte av flertallspartiene AP og SV i Østensjø bydelsutvalg.

Vil ikke fravike normen

– Forslaget betyr at man får 14 barn under tre år på fire voksne, mens det i dag er vanlig med tre voksne på ni barn. For barn over tre år er det foreslått 27 barn på fire voksne, mot 18 barn på tre voksne i dag, sier Hanne Eldby (SV), leder i bydelens oppvekstkomité og medlem i Østensjø BU.

– Vi går imot at bemanningsnormen vi har fulgt hittil og grunnbemanningsavtalen vi har med Fagforbundet brytes, sier Eldby.

– For SV er dette den største saken i budsjettet. Det er viktig å sørge for god kvalitet i barnehagene, da kan man ikke redusere bemanningen. Vi har jobbet hardt for å få til dette i partigruppene til SV og AP, sier Eldby.

Vil ha mer tid

Arbeiderpartiets gruppeleder og BU-leder Arnfinn Aabø bekrefter at AP vil gå imot omorganiseringen.

– Situasjonen er jo den at politikere, foreldre og andre ikke har fått diskutert denne saken, derfor går vi imot nå. Vi skal finne andre inndekninger for de pengene bydelsdirektøren vil spare, sier Aabø.

– Vi avviser ikke modellen, men vil ha mer tid, for å være sikre på at vi kan forsvare en omorganisering. Barnehagene har hatt samme organisering i 40 år, så da må man være åpne for å diskutere endringer og hvordan man kan fornye seg, men ikke over natta. Nå vil vi at barnehagene skal være som de er i 2011, og så får vi se hvordan vi går inn i 2012, sier Aabø.

Fornøyd foreldreaksjon

For foreldregruppen «Nei til kutt i barnehagene i Østensjø» er dette gode nyheter. De har samlet rundt 1400 underskrifter i kampen mot bydelsadministrasjonens ulike forslag til hvordan man kan spare penger i barnehagene.

– Vi har fått veldig positive signaler fra gruppemøtet i AP og SV i bydelen. At de står hardt imot for å beskytte normen er veldig bra, sier Annette Torgunrud Kristensen i Foreldreaksjonen.

– Jeg vil berømme foreldrene og de ansatte for engasjementet de har vist. Uten dette sterke grunnfjellet, hadde vi aldri vært i nærheten av å få til en løsning. Nå kan det se ut som om vi nærmer oss, det er bevegelse, men det er viktig at foreldrene og de ansatte holder trøkket oppe, sier hun.

– Gjennom denne aksjonen har vi fått tilbakemeldinger fra foreldre i andre bydeler og i andre deler av landet som har latt seg inspirere. Nå føles det som bydelen har landets mest engasjerte foreldre og det er vi stolte av. Budsjettforslaget skal behandles på BU-møtet 16. desember. Der kommer vi foreldre til å møte opp for å følge denne saken helt i mål!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!