*Nettavisen* Nyheter.

Støtter foreldre på Kjelsås

FÅR STØTTE: Foreldre som klager på skolegrensen mellom skolene Kjelsås og Grefsen, her ved Cecilie Weiseth og Maja Wettmark i forrige ukes utgave av Nordre Aker Budstikke, får full støtte fra SUSNA v/ leder Sven Erik Berget. Foto: Kristin Tufte Haga

DEBATT

Foreldre og barn som blir berørt av justeringen av inntaksområdet mellom Kjelsås skole og Grefsen skole, har SUSNAs fulle sympati.
Det er synd at Oslo har satt seg i en situasjon der man blir nødt til å velge mellom pest og kolera. Det har vært kjent siden 2010 at høstens grep med justering av inntaksområder var nødt til å komme, hvis ikke noe ble gjort med kapasiteten.
Foreldrene har gjennom SUSNA og tidligere foreldreaksjoner fått til mye når det gjelder skolekapasitet i bydelen, men en ny skole i Brekke-området kom dessverre ikke i tide til å kunne foreta mer fornuftige og langsiktige justeringer av inntaksområdet.
Formålet med SUSNA er å få foreldrene på tvers av bydelens inntaksområder til å jobbe sammen for å gjøre noe med kapasiteten før man kommer i en situasjon med behov for uheldige justeringer av inntaksgrensene. Med økt kapasitet vil det nok fortsatt være behov for justering av grenser, men det vil være håp om at justeringene er noe mer langsiktige og gir færre uheldige konsekvenser.
SUSNA er åpent for alle som bor i bydelen og ønsker å jobbe konstruktivt for bydelens skolesituasjon. I dag er det primært FAU-ene som samarbeider gjennom SUSNA, men når vi vet at det tar minst fem år fra planlegging til ferdigstilling av nye skoler, er det småbarnsforeldre og vordende foreldre som burde ha størst interesse av å påvirke skolebehovsplanen. Mange av oss i FAU-ene må primært tenke barnebarn hvis vi skal jobbe ut fra egeninteresse. Men det gir jo heldigvis også en viss tilfredsstillelse å tenke på fellesskapets beste.
SUSNA oppfordrer voksne i alle aldere til å involvere seg i SUSNA. Vi trenger engasjerte voksne uavhengig av om de har barn på skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag