*Nettavisen* Nyheter.

Støtter forslaget om Politihøgskolen til Groruddalen

- Poenget med å flytte en ny politihøgskole til Groruddalen er at området representerer Norge i en miniatyrversjon, sier Akhtar Chaudhry.

Nå kaster Akhar Chaudhry (SV) seg inn i kampen for å få Politihøgskolen til Groruddalen.

GRORUDDALEN: Som Lokalavisen Groruddalen skrev for to uker siden ønsker varaordfører Aud Kvalbein (KrF) å legge Politihøgskolen til Groruddalen. Kapasiteten ved høgskolen på Majorstua er sprengt, og Statsbygg jakter nå på ny tomt.Nå henger stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) seg på, ifølge NRK.

Les også: Presser på for politihøgskole

– Blir kjent med det Norge de skal tjene

Chaudry fremmer forslaget i et brev til justisminister Knut Storberget.

– Poenget med å flytte en ny politihøgskole til Groruddalen er at området representerer Norge i en miniatyrversjon. Her møter du alle folkeslag, alle språk og alle sosiale slag, i tillegg til både gammel og ny bebyggelse, sier han til NRK Østlandssendingen.

SV-politikeren tror studietiden i Groruddalen vil ha positiv innflytelse på politistudentenes ferdigheter når de kommer ut i arbeidslivet.

– Hvis våre politistudenter holder til her i tre år mens de går på skolen, så har de virkelig blitt kjent med det Norge de skal tjene når de er ferdig på Politihøgskolen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.