*Nettavisen* Nyheter.

Støtter jentefotball i Tanzania

Wasiwasi Kilave fra Tanzania får fotballer av Hanne Skia, Torunn Vederhus og Tara Torjussen.

Under jentefotballcupen på Kjelsås bestemte jentene seg for å gi bort ballene de fikk av NFF til foreldreløse jenter som spiller fotball i Tanzania.

Grefsen: Breddesejf Alf Hansen i fotballforbundet hadde med seg et nett med baller i gave da han stod for åpningen av jentefotballcupen på Kjelsås nylig.

Kjelsåsjentene satte selvfølgelig stor pris på det, men da de fikk høre om en sportsfestival i Tanzania ble de enige om å gi bort ballene til jenter som trenger dem mer.

Ilula Orphan Program - IOP- er et barnehjelpsprogram i Ilula i Tanzania som har eksitert i 11 år.

Vi har en sportsfestival, og i tillegg til lokale lag fra skolene rundt Ilula kommer det to jentelag fra Kenyas hovedstad Nairobi, forteller Wasiwasi Kilave.

Han er for øyeblikket på besøk på i Norge og på Kjelsås for å fortelle om IOPs arbeid og for å besøke norske givere og støttespillere.

Flott gave

Denne gaven fra Kjelsås vil de foreldreløse jentene som bor på jentehjemmet på IOP-senteret, sette stor pris på, sier han.

Jentene våre ligger nå i hardtrening for å kunne hamle opp med jentene fra Nairobi, vi har hørt at de skal være veldig gode.

Det er ikke akkurat kunstgress med flomlys, nye drakter og dyre fotballstøvler som dominerer i Ilula i Tanzania.

Nei, banen er ei tornete grasslette og jentene spiller ofte barbeint, sier Berit Skaare, hun bor i Tanzania og driver senteret sammen med ca 40 tanzanianere.

Men innsatsen er det ikke noe å si på, og gleden ved å spille fotball er den samme som hos jentene i Norge. Det er dessuten veldig viktig for disse jentene, som har mistet foreldre og familie i hiv/aids, å lære og stole på seg sjøl som jente, bli robuste og tøffe.

Ei 12 år gammel jente i Ilula har ganske andre utfordrninger og erfaringer i sitt unge liv enn ei 12 år gammel jente på Kjelsås, sier Skaare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag