*Nettavisen* Nyheter.

«Støtter Oslo Ap diskriminering?»

Roy Hammerø stusser over innholdet i en demonstrasjon på Grønland i slutten av april. Foto: ARKIVFOTO

Frp er forferdet over de utidige og diskriminerende krav som kom frem under en demonstrasjon på Grønland torg fra en del personer tilhørende det somaliske miljø, og som ble omtalt i Østkantavisa 28.04.

Anført av Arbeiderparti politiker Naima Abdirahman Aseyr ble det stilt krav om kvotering av somaliere inn i barnevernet, og om at barn av somaliske foreldre som mister omsorgsretten skal plasseres i fosterhjem som utelukkende består av muslimer.

De fleste av oss måtte nok lese dette flere ganger for å faktisk tro det vil leste. Frp tar sterk avstand fra at man skal kvotere personer med opphav i enkelte nasjoner, i dette tilfelle Somalia, inn i ulike stillinger. Spesielt innen en sektor som barnevern som må det være den enkeltes kompetanse som skal avgjøre dette.

Kravet om at barna skal plasseres utelukkende hos muslimske fosterfamilier kan ikke karakteriseres som annet en nedlatende forakt mot ikke-muslimer som er villige til å stille opp for barn i en vanskelig situasjon.

Jeg vil herved utfordre APs BU-lederkandidat i Gamle Oslo Silje Winter, og Oslo APs byrådslederkandidat Libe Rieber Mohn til å svare på om de deler disse diskriminerende kravene fra sin partifelle.

Roy Hammerø
Leder Gamle Oslo Frp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag