*Nettavisen* Nyheter.

Støtter Storm i striden

Høyres Arild Gjervan mener man må respektere de ulike synspunktene som kommer frem rundt planen om Vinderenborgen. ARKIVFOTO

Høyres Arild Gjervan mener man må respektere at mange har ulike ønsker for Vinderenborgen. – Men det er tross alt eieren som bestemmer hva og hvordan han vil bygge.

VINDEREN: I forrige svarte Vinderenborgen-utvikler Erling Storm på hard kritikk fra Venstres Terje Bjøro. Høyres Arild Gjervan konstaterer at smaken er forskjellig. Og at det er Storm selv som bestemmer hvordan Vinderenborgen skal bli. Gjervan varsler at Venstres forslag til endringer ikke vil få støtte i bydelsutvalget.

– Det er mange synspunkter både på det gamle og det nye. Smaken er forskjellig. Det må vi akseptere, sier Gjervan.

Han slår fast at bygges søkes oppført innenfor reguleringsbestemmelsene.

– Klager ikke på oss selv

– Det prinsipielle i saken er at det nå er sendt inn en byggesøknad til Plan- og bygningsetaten. Den behandler søknaden på vegne av Oslo kommune. Bydel Vestre Aker er en del av Oslo kommune. Vi kan ikke klage på saken eller Byrådet så lenge den er til behandling. Vi kan ikke klage på oss selv, sier Gjervan.

Han er dog noe kritisk til navnet Vinderenborgen.

– Navnet er ikke godt. Er det noe som kan sammenlines med en borg, må det være det gamle huset og ikke det nye.

Gir seg ikke

Terje Bjøro på sin side, holder fast ved sin kritikk av Vinderenborgen-planen. Han vil ikke forholde seg til bredsiden han fikk av Erling Storm i Akersposten i forrige uke.

– Jeg forholder meg ikke til usaklige påstander om at jeg ikke følger med i timen. Som folkevalgt krever jeg av meg selv at jeg leser alt som kommer inn av relevante dokumenter til bydelen, og til bydelens utviklingskomite, sier Bjøro.

Han mener fortsatt at Storm ikke har lagt frem en tilfredsstillende løsning.

– Han har en stor oppgave foran seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag