*Nettavisen* Nyheter.

Støttet TV-aksjonen

Rekordhøyt antall bøssebærere til årets TV- aksjon bidro til at Leger uten Grenser slo alle tidligere innsamlinger.

Ris: Årets TV- aksjon som gikk av stabelen søndag, slo alle tidligere rekorder. Mandag morgen var det samlet inn over 190 millioner kroner til TV-aksjonen 2006, noe som tilsvarer cirka 40 kroner per innbygger. Vestre Aker og Ullern bydeler ligger på andre og tredje plass over listen av bydeler som har gitt mest penger. Aksjonskomitéen i Ris menighetshus måtte i forkant av aksjonen henvise bøssebærere til andre steder i byen da det rett og slett var for mange som ville gå med bøsse.

Klokken 15.00 på søndag åpnet dørene på Ris menighetshus, men allerede en halv time tidligere banket førstemann på døren.
- Vi har fått streng beskjed om å ikke gi ut bøsser før klokken tre, smiler en tydelig stresset og ivrig komitéleder, Stine Sørensen.
Årets TV- aksjon har tiltrukket seg et rekordhøyt antall bøssebærere.
- Vi har fått enormt med positiv respons i år. Og det har meldt seg mange flere enn vi har kapasitet til å ta imot, forteller Sørensen.

Hun er ikke i tvil om at Leger uten Grenser er et formål som er enkelt å selge:
- Alle kommenterer hvor bra denne saken er.
Utenfor menighetshuset står Bernt Rosli sammen med sine to barn Andrea (8) og Karl Oscar (10). Det er ikke første gangen de går med bøsse.
- Det er tredje eller fjerde året vi går. Det er hyggelig å kunne bidra, sier pappa Rosli.
Og Andrea og Karl Oscar synes begge det er spennende være med på TV- aksjonen og håper på å få samlet inn mye penger denne søndagen.
- Leger uten Grenser er et veldig verdig formål, smiler Rosli.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.