*Nettavisen* Nyheter.

Stovner: 150 barn på venteliste

Barnehagebrannen tidligere i sommer har gjort krav på en del barnehageplasser, likevel er det fortsatt ledig i bydel Stovner.

Stovner: Kari Mette Lauritzen i barnehageadministrasjonen opplyser at det fortsatt er mange ledige plasser for barn over tre år i bydel Stovner.
Vi har mange ledige plasser i minibarnehager for barn over tre år, men det er ingen som vi ha dem, sier hun. Grunnen kan være at minibarnehagene kun har åpent et par timer hver dag, og til sammen 17 1/2 time i uka. Tilbudet er gratis for fire- og femåringer.
Det passer jo dårlig for dem som jobber, men jeg oppfordrer alle til å søke likevel. Det er bedre enn ingenting og man kan fortsatt stå på venteliste til fulldagsplass imens, forklarer Lauritzen. De aktuelle plassene finnes i de private barnehagene Høybråten Normisjon og Vår barnehage på Vestli. Dessuten reklamerer Åpen barnehage og "Startstreken" med ledige plasser på bydelens hjemmesider.

Ikke optimalt

Det er imidlertid ingen ledig plasser for søkere under tre år, ei heller på fulltid eller korttid. For øyeblikket står det rundt 150 barn på venteliste, hvorav 61 er under tre år. Selv om det er fullt akkurat nå, er det muligheter for å få plass om litt.
Det skjer stadig noe i denne bydelen, folk flytter på seg og da åpner det seg ledige plasser. Jeg driver med inntak hele året, forteller Lauritzen. På grunn av brannen i Stovnerbakken har bydelen måttet fylle opp lokaler som egentlig var tiltenkt nye barn med dem som mistet barnehagen sin.
For å få det til å gå har vi måttet bruke det vi har tilgjengelig. Alle barna fra Stovnerbakken har fått plasser. De er fordelt på to avdelinger i Haugenstua barnehage samt to avdelinger i Stovner kirke, opplyser Mary Kristensen, enhetsleder i barnehageadministrasjonen i bydel Stovner. Hun medgir at situasjonen ikke er optimal, men at de må gjøre det beste ut av det.
Det blir trangt på Haugenstua, og ved kirken er det lite utearealer. Men vi har lånt litt av SFO på Stovner skole, ellers får man gå mye på tur og benytte idrettsanleggene i nærheten, sier hun.

Samarbeid

Ved utgangen av august åpner den nye avdelingen i Vesthellinga barnehage med 18 nye plasser. Vestlikollen barnehage gjenåpnet i april, og i løpet av august er de siste barna på plass også her.
Vi har også lyst å få til noe nytt på Haugenstua, men det er ennå på planleggingsstadiet, forteller Kristensen. I tillegg er det planlagt en ny femavdelingsbarnehage på nedre Fossum gård.
Det lengre frem i tid. Jeg vil anslå at det kan stå ferdig i løpet av 2008 en gang, opplyser Kari Mette Lauritzen. Bydelen jobber dessuten med et spennende samarbeidsprosjekt med voksenopplæringa på Smestua.
Vi jobber med å få til et barnehagetilbud for dem som går på voksenopplæringa, der noen timer hver dag vil være felles for barn og foreldre. Sånn jeg ser det vil det og være mulighet og inkludere arbeidserfaring for elevene i tillegg til noen nye ansatte, forklarer Mary Kristensen. I første omgang vil de leie lokaler av skolen, men på sikt ønsker de egne lokaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.