RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stovner sentrum skal områdeløftes


I GANG: Nå er arbediene foran Stovner Senter i full gang. Etter hvert er det ikke bare det fysiske området som skal løftes.
I GANG: Nå er arbediene foran Stovner Senter i full gang. Etter hvert er det ikke bare det fysiske området som skal løftes.
Stovner Bydelsutvalg uttrykte torsdag stor glede over enda et områdeløft. Denne gang er det Fossum-Stovner som skal løftes.

STOVNER: Hver av de fire bydelene i Groruddalen får et nytt områdeløft i år. I Bydel Stovner har Husbanken og Oslo kommune valgt ut Fossum-Stovner sentrumsområde. Her trengs det fysiske utbedringer, og området har store utfordringer i forhold til levekår.

Fra før har Stovner i gang med et områdeløft i haugenstua. Dette arbeidet pågår fortsatt, men har gitt mye erfaring som kommer til nytte når nye prosjekter skal settes igang.

Del på Facebook

Deler av arbeidet er allerede under utbygging. Fossumhagen er etablert. Stovner senter skal bygges ut, og Linjeparken kommer foran senteret. Området er dessuten preget av veldrevne borettslag.

– Til forskjell fra Haugenstua vil områdesatsingen i Fossum-Stovner sentrumsområde i sterk grad omfatte tiltak for å bedre levekårene, skriver bydelsdirektør Marie Brattebakke. Hun påpeker at det er i dette området Oslo har den største andelen av kommunale utleieboliger og den høyeste andelen av private utleieboliger. Dette området har også høyest arbeidsledighet i Bydel Stovner. Og her er det mange barnefamilier som er avhengige av veldferdsytelser.

Kommer plan

Det skal utarbeides en handlingsplan for området i løpet av året. Det er en forutsetning at bydelen blir pådriver i arbeidet, og at borettslag, frivillige lag, organisasjoner og bydelens tjenester blir med og drar lasset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere