RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stovner-ungdom imponerer

Rundt 250 ungdommer møtte opp for å overvære Ungdommens kulturmønstrings lokalmønstring i Stovner bydel fredag, og få gikk skuffet hjem.

Tokerud: Er det noen fra Stovner bydel her? spør konferansieren den tettpakkete salen på Tokerud skole.
Jaaaaaaaaaa! roper en entusiastisk gjeng tilbake.
Lokalmønstringen for Stovner Bydel hadde 21 påmeldte innslag, og det var ikke langt mellom talentene.
UKM
Ungdommens kulturmønstring er et landsdekkende tiltak hvor ungdom under 20 år kan melde seg på med dans, musikk, utstillinger og videoforestillinger. Den hovedmøntstringen har deltakere fra hele landet, hvor fylkene har sendt sine beste innslag. Fra Stovners lokalmønstring blir fem innslag sendt videre til fylkesmønstringen på Rockefeller den 10. april.
Flott ungdom
Først ute var Nancy og Ahn som sang Alicia Keys "If I ain't got you", og publikum klappet iherdig for de talentfulle jentene. Innsatsen ble belønnet senere på kvelden da dommerne plukket dem ut til å gå videre til fylkesmønstringen.
Utover kvelden gikk det slag i slag med alt fra dansegrupper til rap-musikere. En annen gruppe som fikk æren av å gå videre til Rockefeller var rapperne "CN Crew". CN står for Colourful Nation, og de tre guttene (vanligvis er de fire, men én var syk) tar opp samfunnsproblemer som rasisme og fremmedfrykt i tekstene sine. Dette imponerte juryen.
Gruppa hadde et fantastisk innhold i tekstene sine. De tre medlemmene kommer alle fra forskjellige kulturer og har en utrolig bra uttrykksform og en utstråling som vi falt for, sier dommer og nestleder i Bydel Stovners oppvekst- og kulturkomiteen, Elisabeth Myrhol til Lokalavisen Groruddalen.
Det var kjempekult å være med, sier CN crew medlem Haroom Mirza (17). Selv fikk han ikke vært med på opptredenen på grunn av sykdom, men han skal være med på Rockefeller.
Det var kjempestemning fra publikum, og det var bra konkurranse. Vi hadde øvd mye for å komme dit, og håpet selvfølgelig på å gå videre.
Bydelsinnsats
Vi er kjempestolte av bydelen som har slike fantastiske ungdomstilbud, og jeg synes enda flere ungdom bør benytte seg av dem, sier Elisabeth Myrhol, og legger til at det var utrolig vanskelig å plukke ut bare tre grupper til å gå videre fra en slik talentfull og mangfoldig gjeng.
De var bare råflinke. De unge ser på personen ikke fargen, og det er utrolig viktig for vår bydel, sier Myrhol.
Arrangementsansvarlig Trude Tangen Fjeld fra Ungdom- og kulturenheten i bydelen var storfornøyd med resultatet.
Vi har hatt utrolig høy kvalitet på innslagene, og vi har heller ikke hatt så mange deltakere før, forteller hun. Fjeld forteller også at hun er utrolig takknemlig for Stovner Rockefabrikk som bidro med alt det tekniske utstyret.
Uten dem hadde vi ikke greid det, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere