RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stovner vil at trafikken strupes om vinteren


Bydelspolitikerne i Bydel Stovner mener det er klokt å strupe trafikken i Groruddalen på dager med mye luftforurensing. Men da må det også legges til rette for flere busser disse dagene.
Bydelspolitikerne i Bydel Stovner mener det er klokt å strupe trafikken i Groruddalen på dager med mye luftforurensing. Men da må det også legges til rette for flere busser disse dagene.
Bydelspolitikerne i Bydel Stovner er for å strupe privatbilismen på dager med mye luftforurensing. Men etterlyser tiltak for å styrke kollektivtilbudet tilsvarende.

STOVNER: Et utkast til «forskrift om midlertidige trafikkregulerende tiltak ved høy luftforurensning i kommunen» har vært ute på høring.

Del på Facebook

Bakgrunnen er at vi hver vinter får perioder med fint og stabilt vær som forårsaker at forurensningen stenges inne i den kalde luften nær bakken og akkumuleres.

Det er vanlig med 1 – 2 slike hendelser hver vinter, og hver periode består av 5 – 10 dager.

Bilfelt til buss

Groruddalen har flere kjente slike områder på grunn av sin topografi.

Bydel Stovner er tilfreds med at det etableres forskrift som kan redusere luftforurensning fra trafikk i Oslo kommune, da bydelen har flere boligområder som ligger tett inntil de store hovedveiene i nord, Rv. 4, Rv. 163 og E 6.

Men Bydel Stovner mener bilfelt bør omgjøres til kollektivfelt/økt bussfremkommelighet for kortere eller lengre perioder.

Dette kan være nødvendig tilleggstiltak når privatbilismen strupes, mener både politikerne og bydelsdirektøren.

Bydelen ser med bekymring på det økende NO2-utslippet i Oslo kommune, og det faktum at Oslo ikke overholder gjeldende grenseverdier, som er juridisk bindende.

Frykter for varelevering

– Groruddalen preges av logistikkvirksomhet samtidig skal byens befolkning må ha varelevering. Tiltak som medfører restriksjoner vil kunne ha store samfunnsøkonomiske konsekvenser. Et eventuelt forbud mot gjennomkjøring av tungtrafikk bør derfor gjelde utenfor hovedveisystemet, sier BU-politikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere