RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stovnerhjemmet åpner ny avdeling

Tirsdag ble aldersavdelingen av Stovnerhjemmet offisielt åpnet på Romsås, men allerede mandag flyttet de første beboerne inn på de nye lokalene på Romsås senteret.

Romsås: Det kjennes bra ut, sier Ivar Stokker. Som førstemann ute fikk han velge det rommet han ville, og med utsikt utover hele Groruddalen sier 99-åringen seg fornøyd med valget.
Jeg gleder meg til alle som kommer hit og finner at det er bra, forteller Stokker, og ser seg rundt på det nye rommet sitt hvor han har satt opp bilder av barn og barnebarn.
Han var en av tre som flyttet inn mandag, men avdelingen har plass til totalt 18 beboere.
Nytt tilbud
Aldersavdelingen er et tilbud til de som er oppegående nok til å ta mye vare på seg selv, men som ikke kan bo hjemme. Tidligere har mange av disse beboerne bodd på sykehjemmet, og det er ofte ikke et egnet miljø.
Å komme rett fra hjemmet og rett inn på sykehjem kan være en ganske brå overgang, så dette mellomsjiktet er noe vi ikke har hatt før, sier avdelingsleder Wenche Josefsen, og understreker at beboerne nå får muligheten til å omgås andre som er i like god form som dem.
På sykehjemmet er jo mange veldig syke, og det kan virke veldig deprimerende for våre beboere, så dette blir veldig annerledes.
Lite miljø
Avdelingen holder til i 3. etasje på Romsås sykehjem, og har 13 ansatte, pluss ekstra vakter. Per i dag, er det åtte stykker som står på innflytningslista, men Josefsen regner med at det blir flere etter hvert.
Dette er jo veldig nytt, og det er jo mange som ikke har hørt om det enda, sier hun. Mange av de som står klare til å flytte inn, ble informert om tilbudet på stedene de bodde tidligere.
Det er færre ansatte ved avdelingen enn på en sykehjemsavdeling, noe som kommer av at beboerne stort sett kan ta vare på seg selv. Og fordi mange er så oppegående, håper Josefsen at aktivitetstilbudet ved avdelingen kan bli omfattende.
Vi regner med å få et godt tilbud, med handling og turer, sier Josefsen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere