Stovners flystøy til Fylkesmannen

FÅR HJELP: BU-leder Karl P. Olsen og Bydel Stovner har bedt Byrådet om hjelp til å bekjempe støy fra Gardermoen Lufthavn. Nå er det gått brev tilFylkesmannen.

FÅR HJELP: BU-leder Karl P. Olsen og Bydel Stovner har bedt Byrådet om hjelp til å bekjempe støy fra Gardermoen Lufthavn. Nå er det gått brev tilFylkesmannen.

Oslo kommune ber Fylkesmannen om å pålegge Oslo Lufthavn å skjerme Groruddalen for støy.

STOVNER: Befolkningen i Bydel Stovner er veldig plaget av flystøy på kveldstid. Mange mener flyene er verre å forholde seg til enn bilduren fra E6. Bydelspolitikerne har bedt Byrådet om hjelp til å følge opp saken. Og i denne saken har Bymiljøetaten reagert raskt.

Del på Facebook

Etatsdirektør Hans Edvardsen stiller seg fullt og helt bak Stovner-politikerne i et brev til Fylkesmannen.

Her ber Bymiljøetaten Fylkesmannen om å vurdere å pålegge Oslo Lufthavn Gardermoen å iverksette tiltak for å skjerme kommunens innbyggere i Groruddalen for økt støy.

– Dette er jeg veldig glad for, sier leder av bydelsutvalget, Karl P.Olsen, til Lokalavisen.

Han er overbevist om at Fylkesmannen, om han bare setter seg inn i saken, finner at støyen over Stovner er blitt mye verre enn forespeilet, og at Fylkesmannen virkelig kommer til å komme med nye krav til innflygingsregler.

– Vi i Bydel Stovner føler oss lurt av Oslo Lufthavn. Etter omleggingen i 2010 til ny forskrift om støyforebygging ble ikke ting bedre, men tvert imot mye verre. Vi har fått vite at dette er en varig endring. Den berører svært mange mennesker i hele Groruddalen. Vi har nok av støyforurensning fra før. Alle innfartsårer i nord går gjennom dalen.

– Da snakker vi om E6, RV 4, RV 163 og Hovedbanen. Vi har også småflyplassen på Kjeller, flyambulanser til Ahus og politiets helikoperbase å forholde oss til. Det jobbes både kommunalt og statlig for å bedre levekårene i Groruddalen. Da blir det helt feil å påføre oss mer støy fra Gardermoen, avslutter Karl P.Olsen.

LES OGSÅ:

– Heller flystøy i Marka enn i Groruddalen

Vil ha felles kamp mot støy over Oslo

Flytrafikken øker over Groruddalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.