*Nettavisen* Nyheter.

Stovnerskogen først i Oslo

Tilstede på bildet var fra venstre institusjonssjef Holger Olsen, byråd for sosiale tjenester og rusomsorg, Anniken Hauglie, byråd for helse og eldreomsorg, Cecilie Brein og pasient Morten Øverland.

Stovernskogen sykehjem har fått den første og eneste spesialavdeling for rusavhengige i Oslo kommune.

STOVNER: 1. mai startet avdelingen opp med ni plasser for Oslos rusavhengige med sykehjemsbehov. Onsdag 22. juni var det offisiell åpning av enheten med byråd for helse og eldreomsorg Cecilie Brein, og byråd for sosiale tjenester og rusomsorg, Anniken Hauglie tilstede.

Del på Facebook

Verdighet, stabilitet og forutsigbarhet

– Vi har allerede blitt kjent med syv nye pasienter på denne avdelingen, og vi er vitne til å se stolthet, selvstendighet og vennskap for hverandre når stabilitet og omsorg blir ivaretatt med riktig ernæring, stell og hygiene.

– Noen har fått fast adresse, eget rom, eget bad og noen til og med en bankkonto i pasientregnskapet, fortalte institusjonssjef Holger Olsen ved Stovnerskogen sykehjem under høytideligheten.

– Det gleder oss å kunne gi et spesialtilbud til personer med rusmisbruk, og vi vil i høyeste grad ivareta økt verdighet, stabilitet og forutsigbarhet, sa Holger Olsen videre.

Kvalitet på tjenesten

– De ansatte har opparbeidet god kompetanse på de faglige utfordringene som erfaringsvis opptrer hos personer med rusmisbruk, blant annet infeksjonsforebyggende arbeid, sår og sårbehandling.

– Den viktigste realkompetansen er allikevel motivasjon og personlig egnethet, utholdenhet og engasjement. De ansatte har utarbeidet en felles holdning til hvordan rusperioder skal håndteres og de skal som team være tydelige med klar grensesetting der det er behov, sa Olsen.

Enerom og bad

Stovnerskogen sykehjem ble valgt av flere grunner. Her er det enerom med eget bad, felles oppholdsrom, muligheter for skjerming og ikke nærhet til sentrum.

– Ledelsen og de ansatte ved sykehjemmet setter verdighetstanken høyt i møte med alle pasienter. De er særlig opptatt av at denne pasientgruppen skal føle seg verdsatt og respektert som menneske, uavhengig av diagnose og feiltrinn tidligere i livet. sa Holger Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag