RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stovnerungdom gikk i vannet

Ungdommen på Stovner har mye å glede seg til i vinterferieuka. Bading, skøyter, klatring, kino og bowling står på programmet.

Stovner: 25 ungdommer i alderen 9 til 16 år var mandag samlet ved Fossum aktivitetshus for avreise til Østfoldbadet i Askim. Alle gledet seg til å hoppe i vannet da Lokalavisen Groruddalen slo av en kjapp prat ved bussen. I løpet av uka skal ungdommene være med på bading, bowling, klatring, kino og skøyter. Stemningen var lettere opprømt og forventningsfull da lokalavisen slo av en kjapp prat ved bussen.

Kjærkomment tilbud

Jeg skal stupe, også blir det en tur i boblebadet, forteller 9 år gamle Thomas Norbeck. Han gleder seg til å hoppe vannet. Det er første gang han er med på vinterferieaktiviteter i regi av ungdoms- og kulturenheten i Stovner bydel. Han skal være med på alle turene i vinterferieuka, i tillegg til badingen. Andrea Kvalheim (9) har også sansen for det våte element.
Dette blir gøy, slår hun fast. Hun gleder seg til å bowle og klatre senere i uka.
Mens ungdommene er klare til å innta bussen på Stovner, gir Knut Akselsen instrukser. Det må en myndig tone til når 25 ungdommer skal holdes styr på.
Beina skal være på gulvet, ikke i setet, sier han bestemt.
Å dra på vinterferie er slett ingen selvfølge for alle barn i Oslo. Bydel Stovner er intet unntak, kan Knut Akselsen berette. Elever fra bydelens 9 skoler får tilbud om å være med.
Det er mange som ikke har mulighet til å reise på ferie med familien. Mange i bydelen er i den situasjonen, sier han.

Betyr mye

Det betyr mye for de unge å komme seg på tur i vinterferien, særlig med tanke på at andre jevnaldrende er bortreist. Badeturen til Askim er blant det mest populære og garantert noe det blir snakket om i tida etterpå.
Mange av ungdommene har aldri vært med på badetur eller bowling før. Her får de oppleve et felleskap med andre ungdommer og de trenger ikke føle seg så spesielle. Dette er en viktig del av det forebyggende arbeidet i bydelen, sier Akselsen.
Imorgen, tirsdag, går turen til skøytebanen i Spikersuppa. Onsdag blir det klatring og dagen etter står bowling og kino på programmet.
Skøyteturen er litt usikker på grunn av været. Ellers tenkte vi å se den nye Nanny-filmen, forteller Akselsen.
Klatring på Tyrili er nytt på programmet, mens bading og bowling er gamle slagere slår godt an hos unge mennesker.
De som har vært med på dette før, kommer igjen og igjen. Vi vet hva de fleste har lyst til å gjøre, avrunder aktivitetslederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere