*Nettavisen* Nyheter.

Støy etter sengetid

– Glem drømmen om å bli nye Pearl Jam. For å lykkes må man finne sin egen vei, og tørre å være annerledes, råder festivalsjef Behnam Farazollahi. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

by:Larm-sjef Behnam Farazollahi er klar i sin tale: – Vær klar for en musikktornado som inntar byen med rå kraft.

SENTRUM: Tre dager, 400 konserter og 25 scener. Årets by:Larm er i gang – nå mer publikumsvennlig enn noensinne, ifølge festivalsjefen sjøl.

– by:Larm er ikke bare en bransjefest lenger. De siste åra har den både blitt mer tilgjengelig og bedre tilrettelagt for publikum. Vi har for eksempel aldri før hatt så mange etablerte artister på programmet.

– Men er ikke litt av hensikten med by:Larm nettopp å løfte fram de uetablerte artistene?

– Vi viser fortsatt fram nye talenter, men på den annen side ønsker vi å gi etablerte artister en mulighet til å vise seg fram i utlandet. Før hentet alltid media fram ett band eller én person som de hypet etter by:Larm. Nå er oppmerksomheten fordelt på flere, men de får ikke like mye spalteplass som før.


LES ALT OM BY:LARM PÅ Lokalavisen Frogner By:Larm side

Med så mange navn på programmet, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Farazollahi gir gjerne noen tips om hva du ikke bør gå glipp av.

– Jeg liker at vi har fått med så mange unge, særegne band i år. Mhoo er et hett tips for det altetende publikummet. Social Suicide er fantastisk bra bergensk hardcore, og Pica Pica har en helt spesiell særegenhet i stemmen sin. Henne har jeg stor tro på.


Farazollahi mener likevel at det aller viktigste og riktigste man kan gjøre på by:Larm er å la programmet ligge i baklomma.

– Det fine med by:Larm er at man kan snuble inn et sted og finne nye favoritter. Ikke følg programmet slavisk, men stikk innom her og der, og du vil garantert bli positivt overrasket.

Lokalavisen Frogner har snakket med noen utvalgte grupper som skal spille under årets By:Larm:

Dunderbeist Et skurkeband

Cacadou Hardrock krydra med country

Lady Moscow Helse, miljø og sikkerhet

Shot at Dawn Snille gutter med mørk musikk

Bushmans Revenge – Gleder oss som faen

Kavaleriet Vals og sinte sørlandsviser

Eplemøya Songlag Vant plass på by:Larm

Izakaya Heartbeat Euforisk støyrock

Siri Nilsen Viser fra Sagene

Howl Forblåst storbyrock

Phone Joan Tung blues

Chrome Hill Avantgarde...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.