*Nettavisen* Nyheter.

Støykravet til kemneren

Aktiviteten på Ormsundterminalen avgir fortsatt støy som er over den grensen Bydel Nordstrand mener er lov.

Bydel Nordstrand tyr nå til kemnerkontoret for å få Oslo Havn KF til å betale støymulkten.

NORDSTRAND: – Sist fredag sendte vi et brev til Oslo kemnerkontor med krav om inndrivning av 800.000 kroner fra Oslo Havn KF i form av engangsmulkt og løpende dagmulkt for overskridelser av støygrenser på Ormsundterminalen, sier Jan Nordahl, spesialkonsulent for samfunn og helse i Bydel Nordstrand.

Bydelsdirektør Per Johannessen gav 18. juni Oslo Havn KF frist til 15. juli med å redusere bråket ned til lovlig nivå. I motsatt fall ville bydelen kreve en halv million i engangsmulkt og dagbøter på 30.000 kroner.

LES SAKEN: Ulovlig støy skal koste en halv million

– Støyen, spesielt om natten, fortsetter. Brevet til kemnerkontoret er derfor gjort i tråd med hva bydelsdirektøren varslet, sier Nordahl.

Har hatt god tid

Han mener Oslo Havn KF har hatt god tid til å rette på støyplagene.

– Allerede i 1996 gjorde Fylkesmannen et vedtak hvor det står at Oslo Havn KF plikter å dokumentere at de holder seg til fastsatte støygrenser. Bydelen har ansvaret for å håndheve vedtaket. Oslo Havn KF har altså hatt 13 år på seg til å gjøre noe med problemet, sier Nordahl.

Burde ventet

Per Øivind Halvorsen, fungerende havnedirektør, synes bydelen er raskt ute med å si at støygrensen fortsatt brytes.

– Det er pussig å bli tillagt en mulkt på forhånd. Støyen fra 15. juli og til i dag er ikke analysert. Vi ber om at kravet revurderes og avventes til resultatene er klare denne uken, sier han.

– Vi anket bydelens vedtak inn for Fylkesmannen. Vi har også klaget på oppsettende virkning. Dette er ikke behandlet ennå. Vi mener Bydel Nordstrand burde ventet med å sende brev til Oslo kemnerkontor inntil Fylkesmannen har uttalt seg, mener Halvorsen.

– Jeg ser ikke noe juridisk grunnlag for å gjennomføre oppsettende virkning, er Jan Nordahls kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.