RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

(F.v.) Julie Maria Jensen Storvik, Linnea Kjelstrup og Henriette Byermoen rekker hender til elever i Korea. Den norske delegasjonen til venstre i bildet, koreanske kunststudenter direkte fra verdenskonferansen til høyre.
(F.v.) Julie Maria Jensen Storvik, Linnea Kjelstrup og Henriette Byermoen rekker hender til elever i Korea. Den norske delegasjonen til venstre i bildet, koreanske kunststudenter direkte fra verdenskonferansen til høyre. Foto: Alle foto: Privat

Strakk hender fra Oslo til Korea

Under Unescos Verdenskonferanse i mai malte femteklassinger på Kastellet skole tvillingbilder på Oslo Rådhus sammen med barn i Sør-Korea.

KASTELLET/RÅDHUSET: Verdenskonferansen fant sted i Seoul og kunstprosjektet lot seg gjennomføre ved hjelp av profesjonell videokonferanse utlånt av Tandberg.

Tvillingbilder er malerier som males på like store lerret på to steder. Ved bruk av videokonferanse og gode projektorer, projiseres bildene i hverandre og man får to like bilder.

Forprosjekt

I forkant av Verdenskonferansen hadde barna på Kastellet et skoleprosjekt med Let's Art Children's Art Center der de kommuniserte gjennom kunst og sosiale medier. Kunsten de har laget er digitalisert og har gått frem og tilbake mellom landene, slik at barna har jobbet kunstnerisk lag på lag. Formålet var at elevene skulle bli kjent med hverandre slik at de sammen kunne lage bilder med viktige meldinger til de voksne under verdenskonferansen. Under forprosjektet møttes elevene via Skype.

LES OGSÅ: Én verden, ett "skrik"!

LES OGSÅ: Maler med koreanere

Snakket om kloden

Under verdenskonferanse snakket Kastellet-elevene om hvordan jorda kan bli fin - for alle. Dette gjorde de sammen med barn fra kunstskolen i Korea, samt barn fra Kazakstahn. Kunsteventen ble en kjempesuksess i Seoul hvor statsledere, departementsfolk, spesialister innen kunst og utdanning, universitetsfolk og internasjonal presse overvar seansen. I Seoul fikk de norske barna masse skryt for deres åpenhet, vennlighet og trygge måte å presentere seg selv og prosjektet på, samt deres glade hilsener til store og små gjennom videokonferansen.

Lærerikt prosjekt

Unescos Verdenskonferanse handler om nye undervisningsmetoder innen kunst. Forprosjektet har fungert som flotte verktøy for skolenes læringsplan. Av den grunn ble ECHO 2012 og Kastellet-lærer Kine Næss invitert til å holde foredrag på Verdenskonferansen. Foredraget ble kringkastet via Skype fra Kastellet skole der de fortalte om kunstprosjektet.

– Det har vært en utrolig opplevelse som vi er veldig takknemlig vi fikk være med på, sier Kine Næss. Alle skolens femteklassinger har vært med på prosjektet.

– Som lærer er det viktig å poengtere at vi har fått mye ut av dette. Prosjektet har dekket så mange fag og ferdigheter. Vi ser at kreativitet avler kreativitet, og alle elevene har opplevd mestring. Alle har funnet noe i dette prosjektet som de har likt å være med på, sier Kine Næss.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere