*Nettavisen* Nyheter.

Strålende 50-årsdag

Solen skinte om kapp med skolen da Årvoll skoles elever og ansatte feiret seg selv på fredag. Femtiårs dagen ble markert med en historisk reise fra 1955 til i dag, og selvfølgelig ble det en pølsefest til slutt.

Årvoll: Dette er jo bare helt fantastisk, sier rektor Berit Broch og myser opp bak solbrillene mot den skinnende solen. Skolegården myldrer av liv og oppmerksomheten er sentrert på en scene som var satt opp på et lasteplan.
Elevene står selv for underholdningen, og korpsmusikk, sang og et epokeskuespill er alle punkter på programmet.
Årvoll skole fyller femti år, og etter en uke med forberedelser og små markeringer er det elevenes tur til å feire seg selv og en tradisjonsrik skole.

Slagord

For anledningen har skolen laget et jubileumsslagord: "Vi tenker nytt, tar vare på tradisjoner og utvikler dem". Rektor mener dette er Årvoll i et nøtteskall.
Jeg synes det sier alt om 50-åringen, sier Berit Broch.
For å fremheve historikken til skolen, er det laget en utstilling med blant annet gjenstander og bilder fra det første kullet som begynte på Årvoll i 1955.
Dagens elever fremførte også snutter fra hvert tiår skolen har eksistert, inkludert reklameinnslag i tidsriktige former.
Og 1955s førsteklassekull med lusekofter og bolleklipp, er i dag erstattet med 6-åringer i lett gjenkjennelig grønne capser.
Smårollingene var først oppe på scenene etter korpset, og en klokkeklar versjon av "Da klokka klang" åpnet en rekke fine musikalske innslag.

Pølsefest

Elevene gjorde også en formidabel innsats med serveringen under fredagens arrangement.
Det blir lett hett rundt grillen når 1000 pølser skal grilles og 990 saftbokser skal deles ut.
Vi har noen helt fantastiske elever her på skolen. Siden vi er en 1-10 trinn skole, er det helt utrolig å se elevene vokse opp fra de er 6 til de er 16 år, sier den stolte rektoren.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag