RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strålende og grusomt

Østre Aker Musikkorps beviste at de kan mer enn ompa, da de gjennomførte en imponerende eventyrkonsert sist søndag.

Høyenhall: Allerede før showet var i gang økte forventningene med alle som strømmet til Høyenhall skole. Østre Aker Musikkorps fylte skolens aula til randen med Pippi, prinsesser, hekser, skurker, pirater, superhelter og andre eventyrfigurer.

Og for en imponerende konsert det ble. De mest nådeløse kritikerne barna var i alle fall storfornøyde.

Ikke bare spilte korpsmedlemmene på sine instrumenter iført forskjellige kostymer. De hadde også ansvaret for alle oppgavene til dette showet. Alt fra ideer, egne arrangementer på noen av stykkene, kostymer, kulisser, effekter, regi, matlaging og rydding etter konserten.

For anledningen var de eldste musikantene fra Ekeberg, Manglerud og Høyenhall skolekorps invitert med sammen med de voksne.

Pippi

Flere av medlemmene fikk også vist frem sine skuespillertalenter. Først ut var antihelten Shrek (Knut Pettersen). Han hadde ikke kommet langt i sin introduksjon før barnebarnet Markus (3) avbrøt:

- Se, der er farfar!

Grete Willander sto for neste innslag. Hun leste et eventyr med Snøhvit og de syv dverger. Her vekslet det mellom fortelling og musikk.

Etter Snøhvit var det klart for en helt annen - men ikke skummel eventyrlig figur. Historien om Pippi Langstrømpe er umåtelig populær blant barna. Drilljenter fra Manglerud og Høyenhall skoles musikkorps danset, mens to stykk Pippi sang en Pippi-potpurri.

Grusomme Gabriel

Korpsets neste innslag var et fyrverkeri med musikk fra Disney-klassikerne i "From all of us". Her fikk barna se deler av programmet på storskjerm mens korpset spilte. Utrolig nok var musikken helt synkronisert med filmen.

Dirigent Kjell Martinsen bør være fornøyd med sine musikanter, for dette var meget bra.

Dagens store helt og attraksjon var nok Kaptein Sabeltann i Kennet Brattebergs skikkelse. Sabeltann hadde tatt med seg flere av sine følgesvenner. Sammen med Langemann, Pinki, Pelle og Pysa, skulle de selvfølgelig finne en skatt.

Etter et noe skummelt møte med spøkelset Grusomme Gabriel (May-Britt Igelstad), fikk de til slutt tatt med seg alle barna på en skikkelig skattejakt. Og etter mye latter og tull fant de skatten.

De fleste blant publikum blir nok med på skattejakt neste år også.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere