Strålende samling på sletta

Det var stekende sol og upåklagelig stemning på Ekebergsletta den 29. juni, da Ekeberg SFO samlet alle skolefritidsordningene i bydelen til fotballcup.

Ekebergsletta: Alle Skolefritidsordningene i Bydel Nordstrand, unntatt Ljan SFO, deltok på årets SFO-cup på Ekebergsletta. I løpet av fem timer ble det spilt 40 kamper på fem forskjellige baner.

Samling

SFO-cupen har blitt en årlig tradisjon hvor Ekeberg Skoles SFO inviterer alle SFOer i bydelen til fotball og moro på sletta. Første gang de arrangerte cup var i 2002.

Dette er en av de få mulighetene vi har til å gjøre noe sammen med andre skolefritidsordninger, forteller leder ved Ekeberg SFO, Øystein Sæbø.

Det er absolutt et positivt tiltak for SFOene, som barna synes det er gøy å være med på, sier han.

På sletta vrimlet det av barn som giret seg opp foran neste kamp eller slappet av etter en intens økt. Det var duskejenter som gjentok godt innøvde heiarop om og om igjen, og det var ledere som grillet pølser og sørget for at barna fikk i seg nok vann i varmen.

Vi har hatt kjempeflaks med været. Det skal ikke mye regn til før de stenger banene her, forteller Sæbø, som kunne konstatere at skyene var i et absolutt mindretall denne dagen.

SFOene i bydelen hadde heldagsåpent hele uken før de stengte for sommeren. Denne siste uken på SFO brukes til turer og utflukter, i tillegg til deltagelse på fotballcup.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.