Strålende uhygge

SONEN: Det kan virke som The Zone tom for strålende innhold.

SONEN: Det kan virke som The Zone tom for strålende innhold.

Call of Pripyat er ikke noe dårlig spill, men det svakeste i S.T.A.L.K.E.R-serien.

 

 

 

 

 

 

 

 

SPILLVERKET.NO: Bakgrunnsteppet for Stalker-serien er Tsjernobyl, men denne gangen er handlinger lagt til Pripyat, en av byene som ble lagt øde etter Tjsernobyl-ulykken.

In the Zone

Call of Pripyat setter deg i skoene til Major Alexander Degtyarev, en ukrainsk spion som har fått oppdraget i å undersøke den mislykkede "Operation Fairway".

Etter hendelsene Shadow of Chernobyl har nemlig Sovjetunionen bestemt seg for å ødelegge alt av liv i sonen, eller The Zone, området rundt atomkraftverket som okkuperes av alt fra mutanter til ivrige lykkejegere (Stalkere).

Les også: Mass Effect 2 er blitt et kulturfenomen

Spinkelt innhold

Call of Pripyat er dessverre utvilsomt det svakeste i serien, men det er ikke dermed sagt at det er et dårlig spill.

Jeg må si meg nokså skuffet over spillets spinkle innhold (spillet tar for øvrig maksimalt ti timer fra start til slutt): De nye områdene rundt Pripyat føles folketomme og forlatt, og skattejegere blir nok skuffet over at det verken er noen nye våpen eller rustinger å grave etter heller.

På mange måter kan man faktisk si at Call of Pripyat føles ut som en tilleggspakke som ikke legger til noe. Når det er sagt dog, Call of Pripyat ivaretar om ikke annet den unike stemningen som virkelig kjennetegner Stalker-serien.

Les også: Medal of Honor skal bruke to ulike spillmotorer

Mest for erfarne "stalkere"

I en perfekt verden hadde neste spill i serien kombinert innholdet og historien fra Shadow of Chernobyl og Clear Sky, men med poleringen fra Call of Pripyat

Jeg klarer dessverre ikke å se hvorfor jeg skal anbefale spillet til ferske "stalkere", ettersom de to forgjengere utvilsomt er bedre spill.

Erfarne "stalkere" bør derimot unne seg nok en tur til sonen. Call of Pripyat nøster nemlig opp veldig mange av spillets tråder, og gir svar på en hel del spørsmål som har blitt hengende i luften fra forrige spill.

Noe som for øvrig er nok en grunn til at ferskinger bør starte på Shadow of Chernobyl og Clear Sky, spilt alene gir Call of Pripyat nemlig ingen mening.

Les hele anmeldelsen av S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat på Spillverket.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.