RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strålende vårvær på Frigg-cup


Bak fra venstre: Petter (trener), Svein Tore (lagleder), Rune Glomstein (cup-ansvarlig). Fra venstre: Hans Jacob, Thor, Mikkel, Bendik, Jakob, Stian, Andreas og Simen. Liggende: Isak.
Bak fra venstre: Petter (trener), Svein Tore (lagleder), Rune Glomstein (cup-ansvarlig). Fra venstre: Hans Jacob, Thor, Mikkel, Bendik, Jakob, Stian, Andreas og Simen. Liggende: Isak.
I et fantastisk vær og ypperlige forhold for fotball, ble Friggs vårcup arrangert igjen i helgen. 149 påmeldte lag spilte 3 kamper hver i løpet av to dager.

Den tradisjonsrike cupen har blitt arrangert så mange ganger at ingen helt vet hvor lenge de har holdt på, men i helgen var den virkelig et symbol på at våren har kommet. Glade barn spilte fotball i shorts, foreldre og andre nøt solen og vafler og brus var ingrediensene for en vellykket fotballhelg.

Barnecupen hadde deltakende lag fra hele Oslo, og var for gutter og jenter fra 8-12 år. De yngste årsklassene spilte 5-er-fotball, mens de eldste spilte 7-er-fotball.

- Vårens vakreste eventyr

Styreformann i Frigg, Erling Fossen, har sagt det før, men gjentar at han synes cupen er vårens vakreste eventyr.

- Det er en av de mest tradisjonsrike cupene, og cupen begynner på den andre vårdagen i år. Det er perfekt, sier Fossen.

På spørsmål om hvor lenge vårcupen har blitt arrangert blir han usikker. Han forhører seg med Cup-ansvarlig Rune Glomstein, men får ikke noe sikkert svar.

- Det er en av mytene om cupen, det er ingen som vet hvor mange år den har blitt arrangert, ler han.

Fossen var også speaker under arrangementet, og satte et hjemmepreg allerede tidlig i jobben.

- Nå er det ett minutt igjen av kampen, og da synes jeg Frigg Marin skal putte noen på slutten, ellers blir jeg misfornøyd, lo han over høyttaleranlegget.

Frigg Bolla Blå

I den eldste årsklassen stilte Frigg med blant annet laget Bolla Blå. Gutta spilte bra, men motstanderne ble for tøffe. De to første på lørdag endte med tap.

Cup-ansvarlig og assisterende trener for Bolla Blå, Rune Glomstein, var likevel fornøyd med cupen.

- Det har vært stor pågang, men alle som meldte seg på før fristen fikk være med. De som meldte seg på etter fristen, står på venteliste i tilfelle noen trekker seg, sier Glomstein.

Frigg-cupen er en åpen cup hvor alle kan melde seg på, og Glomstein forklarer at spesielt 5-er-lagene øker veldig.

- Det er mange nye lag blant de yngste, og totalt 149 lag som spiller i løpet av helgen, sier han.

Han virker fornøyd med at lag utenfor Oslo også deltar på cupen. Nesodden, Drøbak og Rælingen er noen av lagene som kommer utenbys fra.
I og med at været var så bra, er det ikke til å komme utenom at alle var fornøyde med det.

- Det er perfekt med en vårcup i vårsolen, avslutter en smilende Glomstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere