RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strålingen på Røa

Jeg bor i Røa sentrum, og torsdag 22.10 mottok vi ikke Akerposten. I går mottok vi igjen avisen, og leste en kommentar til artikkel om stråleverdier langt over faregrensene i Røa sentrum som åpenbart må ha stått på trykk i Akerposten den 22.10. Var det derfor avisen ikke ble distribuert i Røa sentrum??

Når det gjelder stråling fra mobilmaster, radiosendere, strømledninger og alt annet elektronisk utstyr så er dette blitt et kjempeproblem som ingen synes å ta alvorlig. Kommuneoverlegen må ha et særskilt ansvar for å passe på at faregrensene ikke overskrides. Det er helt forkastelig at økonomi og profitt skal prioriteres fremfor helse og miljø!!! At gårdeiere står i kø for å få disse senderne og mastene på sine bygninger kan ikke skyldes annet enn at de får godt betalt for det. At folk i nærområdene blir syke spiller tydeligvis ingen rolle i denne profittjakten. Nå må noen snart forstå at Røa sentrum ikke lenger kun er et handelssted som folk oppsøker sporadisk. De siste årene har Røa sentrum utviklet seg til å bli et tett befolket boligområde hvor boligblokker har skutt i været i rekordfart. Når man legger til rette for boligbygging i den størrelseorden som på Røa, så krever dette at hensynet til folk som bor i området, og flytter til området, også må prioriteres, om nødvendig på bekostning av bl.a gårdeieres, mobilselskapers og elektronikkbransjens profittjakt.

I den anledning må det påhvile kommunelegen et særskilt ansvar for å følge med på at helseskadelige tiltak forbys!! Og når det påvises at faregrenser overskrides må det gripes inn umiddelbart!! Jeg forventer at det iverksettes tiltak for å få disse stråleverdiene ned på et forsvarlig nivå, godt under faregrensene!! Helse må telle mer enn profitt!Leif Aas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere