*Nettavisen* Nyheter.

Stramt, nytt år

Det var mye frem og tilbake under årets budsjettbehandling, men til slutt ble alle enige. Her sees BU-sekretær Therese K. Lundstedt (f.v.), Tommy Skjervold (Frp) og bydelsdirektør Tove Stien. Foto: Nina Schyberg Olsen

Bydelsdirektørens budsjettforslag for 2010 ble før jul vedtatt med få endringer av Østensjø bydelsutvalg (BU).

ØSTENSJØ: Bydelsdirektør Tove Stien lanserte sitt budsjettforslag som "stramt, men realistisk". Da BU behandlet budsjettet 17. desember fikk hun ros av de to politiske fløyene for et gjennomarbeidet og kreativt budsjettforslag, som også ble banket gjennom uten store endringer.

Vondt i magen

Da budsjettbehandlingen startet ba BU-leder Arnfinn Aabø (Ap) de to fløyene om å komme med hver sin korte generelle oppsummering av den økonomiske situasjonen.

Per Nygaard (SV) klarte såvidt å holde seg under et kvarter, med sin innledning for AP/SV.

– Det er bra å være kreativ, men når man er det år etter år er det fare for at ostehøvelen kutter for mye. Det er viktig at BU følger nøye med, og det kan vi stort sett gjøre gjennom rapporter, sa Nygaard blant annet.

Og innrømmet at han hadde vondt i magen med tanke på hva slags tjenester de kan tilby befolkningen med de trange rammene de har til rådighet.

Kortfattet

Tommy Skjervold (Frp) må ha satt ny budsjettinnledningsrekord i Østensjø BU med kun tre korte minutter.

– Budsjettforslaget virker gjennomarbeidet og løser situasjonen på en god måte. Bydelen ville hatt bedre rammer hvis vi ikke dro på et underskudd. Vær varsom med å pålegge ekstraarbeid, også rapporter, manet han.

140.000 ekstra

Utover bydelsdirektørens innstilling ble det avsatt 25.000 kroner til drift av et kontaktforum for bedre integrering av minoritetsgrupper i samfunnet, samt 70.000 kroner til seks "senlørdagstilbud" for ungdom i regi av fritidsklubbene.

I tillegg ble det avsatt 45.000 kroner til å markere "Anne-Cath. Vestly-dagen 2010" og en byste av den lokale forfatteren.

Verbale politikere

Siden det ikke var så mye penger å flytte på hadde partiene, og da hovedsaklig venstresiden, lagt frem intet mindre enn 55 såkalte verbalvedtak. Det vil si vedtak som ikke kostnadsføres, men som for eksempel innebærer at bydelsadministrasjonen må utarbeide flere rapporter og legge frem saker om forhold som opptar BU.

Mange av verbalvedtakene bortfalt underveis i de rundt tre og en halv timene BU brukte på budsjettbehandlingen, rett og slett fordi de inneholdt selvfølgeligheter eller ting som allerede var nevnt i budsjettet.

Verbalforslagene som ble vedtatt dreide seg om alt fra rapporter som skal sørge for at BU holder seg bedre oppdatert, til å utarbeide brosjyrer, brukerundersøkelser og saker BU mener kan gjøre tjenestetilbudet bedre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.