RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre for fulle hus


Jonas Gahr Støre for fullt hus. Foto: Sigrid Roen Hansen/ Kulturutv
Jonas Gahr Støre for fullt hus. Foto: Sigrid Roen Hansen/ Kulturutv
Jonas Gahr Støre var onsdag kveld invitert til Onsdagsdebatten som arrangeres av Det Norske Studentersamfund. Og publikum strømmet til for å høre Utenriksministerens syn på FN.

Her holdt den populære politikeren en innledning på hvordan FN var i dag og hvilke uviklingsmuligheter man har. Etter innledningen slapp publikum til med spørsmål til Støre.

Og det var ikke et sete ledig under debatten.

- Hele storsalen var full. Det vil si 1000 personer, og i tillegg var det 300 personer som måtte se debatten på storskjerm, sier produksjonsansvarlig, Silje Emilienne Aanderud-Larsen, til Lokalavisene Oslo.

Hun var strålende fornøyd med arrangementet.

- Jeg er meget fornøyd. Det var en liten forsinkelse, men det var utenfor vår kontroll. Ellers gikk det meget bra, sier hun.

Tiden gikk fort

Jonas Gahr Støre lovte forsamlingen som var til stede i går å fortsette kampen for en bedre organisering i FN. Samtidig svarte han utfyllende på alle spørsmålene som ble stilt, selv om det tidsmessig ikke ble så altfor mange av dem.

- Vi ble gjort oppmerksomme på lengden på foredraget allerede ved første møte hos UD, og ettersom dette er et samarbeid, må man føle seg litt fram. I fjor ble det litt langt, og det kunne nok være lengre i år, men jeg synes lengden var vellykket. Det er en god regel for oss at publikum bør ville ha mer - ikke ønske at de hadde gått i pausen, forklarer Silje.

Og Støre hadde heller ikke problem med å ta spørsmålene han ble stilt på strak hånd.

- Selv om debattrunden ble litt kort, var det interessant å se utenriksministeren besvare spørsmål og kommentarer fra salen, fri for manus. Han gjorde en meget god figur, og appellerte til publikum ved å holde seg til saken, men på en humoristisk måte, fortstetter Silje.

- En ære

Dette er 2. året Kulturutvalget samarbeider med DU for å få foredragsholder Støre til Studentersamfundet.

- Det er en ære å få Jonas Gahr Støre på besøk, og til forskjell fra i fjor var selve foredraget kortere og mer rett på sak, tatt i betraktning omstendighetene med WTO-forhandlingene, avslutter Silje Emilienne Aanderud-Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere