RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekkspillklubben nekter å gi seg før de har spilt i operabygget.
Trekkspillklubben nekter å gi seg før de har spilt i operabygget.

Streik i Operaen

Den Norske Opera melder i dag at de har gått ut i streik. Dette medfører at forestillingen Jorden Rundt på 80 dager blir avlyst fra og med i dag.

BJØRVIKA: Den Norske Opera skriver i dag på sin hjemmeside at det har blitt brudd mellom partene.

- Det er dessverre brudd i tariff-forhandlingene mellom Den Norske Opera & Ballett og Musikernes Fellesorganisasjon (MFO). Dette har medført at en del sentrale medarbeidere er tatt ut i streik, melder de på sin hjemmeside.

Det betyr at kveldens forestilling av Jorden Rundt på 80 dager er avlyst

Publikum med billetter til denne forestillingen og andre berørte forestillinger vil bli kontaktet skriftlig med tilbud om refusjon av billetter eller erstatning for disse i form av gavekort pålydende billettpris.

- Vi beklager på det sterkeste de ulemper og skuffelser en slik streik medfører for vårt publikum, sier Tom Remlov, administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett i en pressemelding.

- Ved meklingsfristens utløp i natt måtte Riksmeklingsmannen konstatere at avstanden mellom partene var for stor, og streiken var dermed ikke til å unngå. Hvor lenge dette kan vare, er for øyeblikket umulig å si, men vi jobber selvsagt på spreng for å finne en løsning.

Fra tirsdag 8. juni er det varslet en opptrapping, 11 av dansere knyttet til Askepott blir eventuelt tatt ut i streik. Dette vil i så fall medføre at tirsdagens forestilling av balletten blir avlyst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere